Haberler

Adeta kaptan köşkü




Opel, 2016 model Astra K’ nın yeni koltuklarını detaylarını açıkladı.

Geliştirilmesi neredeyse beş yıl süren bu koltuklar, nefes alan kumaşlar, daha hafif koltuk süngerleri ve yüksek mukavemete sahip çelik iskeletle donatıldı. Değişiklikler ön koltuklarda önceki modellere göre yaklaşık on kiloluk hafiflemeye yardımcı oldu.

Astra K’nın ön koltukları tam olarak 65 mm ‘lik yükseklik ayarlama imkânı sunuyor. Bu ise kompakt sınıfta sunulan en yüksek değer. Opel’in söylediğine göre ise bu özellik kısa boylu sürücülerinde optimum sürüş pozisyonunu yakalamasını sağlıyor.

Arka koltuklar da bu geliştirmelerden nasibini almış. Daha dik bir oturma eğimi ile yolculara daha iyi bir sırt desteği sunmakta.

Opel, standart koltukların yeterince konforlu olduğunu iddia etse, kullanıcılar 18 yönde elektrikle ayarlanabilir, ısıtmalı, soğutmalı ve masaj fonksiyonlu koltuklarla Astra’yı sipariş edebilir. Ek olarak bu opsiyon dört yönde ayarlanabilir bel desteği ve elektropnömatik yanal desteklerle de birlikte getiriliyor.

Opel’in koltuklara bu kadar önem vermesini ise Opel Baş Mühendisi şöyle açıklıyor: “Koltuklar, güvenlik, konfor ve dizaynı bir arada sunmasıyla bir otomobilin en önemli unsurlarındandır. İste bu yüzden koltuklara bizim için yüksek önem teşkil ediyor.

 

İlgili Makaleler

14 Yorum

        1. arkadaşlar eksiye basarken biraz daha güç uygulayalım klavyedan ses gelsin arkadaş hala hayatta ha gayret:)

    1. Sen VW sin Stopları değiştir, farın içine led koydur, bagaj kapağının kalıbını değiştir, yeni kalıp maliyetlerini arabanın üzerine bindir sat. Nasıl olsa dsg satar.

  1. 18 yön nedir lan, pnomatik yan destek yuh! kaç para olacak acaba, 18 yönü merak ettim baya sağa sola falandamı dönüyor acaba?

    1. Bmw comfort ve ya porsche multifonksiyonel koltuklar 22 fonksiyonludur. Alan alir keyfine gore, sahsen ben alirim.

      1. fonksiyon ve yön aynı şey değil, kompak sınıf bir araç için de duymadım böyle bir koltuk.
        ayrıca fiyatına da baktım 390 euro türkiyeye 2 bin lira falan olur

  2. Benim anlamadığım bir şey bu opelde…
    1.4 TSI 122 beygir golf 7
    1.4 Turbo 140 beygir astra geçemiyor golf geçemiyor ama insan bir uzayıp yanından gitmek ister ama yok…
    peugeot 308 1.2 puretech bu opeli parçalar

    1. İşte tam o noktada astranın boyutsal büyüklüğü ve yaklaşık 200 kg kütle fazlalığı etkili

    2. Beygiri fazla olan yürür şeklinde genelleme yapılamaz. Dinanometreye astığın zaman araba katalog verilerini aynen verir ki Ecotec piyasadaki en sağlam motorlardan.Ürettiğiniz gücü yola aktarabilmek önemli. Şanzıman dişli oranları ağırlık fazlalılığı vb bilinmeyen pek çok sebepten 0-100 oynayabilir.

    3. Ulhnshn ile bana eksi veren neye versi merak içindeyim kendim golf ve güncel astra binicisi olarak söylüyorum opel daha ağır ve ilk üç vitesi gereksiz uzun bundan dolayı geç hızlanıyor 0 100 de ama 150 den sonra astra daha iyi ve güven hissi daha fazla veriyor yol tutuşta

    4. Golf 7 1.4 122 sahibiyim, önceki aracım da Astra 1.4 140 dı. Astra doğal olarak Golf ü rahatça geçer sanılıyor ama Astra Golf 6 dan özellikle Golf 7 den hayli ağır. Yani güç fazla olsa da ağırlık da fazla olduğundan benzer ağırlık/güç oranı söz konusu bu yüzden eşit performans göstermeleri gerekirken Astra nın daha kötü aerodinamisi ve ilk hareketteki daha sakin gaz/motor tepkileri Golf ten akselerasyonda yarım saniye yavaş kalmasına neden oluyor. Ölümcül bir konu mu, bana göre hayır, belki çocukça.

    5. Astra ağır olduğu için en başta bir problem oluyor fakat 3. Viteste ve sonrası golf, hondanın her türlüsü, a4, c5, renault, bmw 3.16, 3.18 mercedes c180, peugeot 308, hyundai i30 , passat ancak arkadan turbo yazısını okuyor şimdi diyen olur ne malum senle kapıştığı diye uzun yolda canı sıkılan çok 160 la yanlarından geçiyorsun hepsi arkana takılıyor sonrada sıkı bir kapışma tek kötü yanı lastiklerin yanakları parçalanıyor 4 lastik almak zorunda kalınıyor o da virajlara yüksek hızda girmekten galiba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu