Haberler

Alfa’dan mutlu aile pozu




Sanal araba tasarımcısı olan LP Design, Alfa Romeo’nun model gamının nasıl olabileceği hakkında tahminde bulundu.

Guilia’nın çıkışıyla beraber sesini yükselten Alfa, farklı segmentte rakipleriyle yarışabilecek düzeyde araçlar çıkararak eski günlerine dönmeyi hedefliyor. LP Design’a göre, Alfa’nın başlangıç modeli Giulietta olacak.

Giulietta’dan sonraki üst model ise, yeni tanıtılan çiçeği burnundaki sedan Giulia. Şu an için sadece sedan olarak tanıtılan Giulia’nın, ilerleyen dönemde LP Design’a göre Coupe, Cabrio ve Station Wagon versiyonları da gelecek.

Guilia ile D segmentine giren Alfa, Alfetta ile de E segmentine giriş yapabilir. Alfetta, Mercedes E serisi, BMW 5 Serisi, Audi A6 ve yeni gelecek olan Volvo S90 gibi ciddi rakiplerle mücadele edecek. Bu modeller sadece ülkemizde olan rakipleri. Dünya genelinde ise bu segmentte Hyundai Genesis, Cadillac CTS, Lexus GS, Jaguar XF, Infiniti Q70, Kia K900, Acura RLX, Toyota Camry ve Chrysler 300 gibi hafife alınamayacak rakipler de bulunuyor.

SUV sınıfına da girecek olan Alfa’nın silahları büyük ihtimalle, Guilia temelli Kamal ve Alfetta temelli Matta olacak.

Alfa Romeo’nun gelecekteki en dikkat çekecek modeli ise, 6C olacak. Süper spor modellerle mücadele edecek 6C’nin, Coupe, Cabrio ve Squadra Corse versiyonları satılacak.

Tüm bu modelleri şimdi sanal olarak görebiliyoruz. Kim bilir, yakın gelecekte yollarda da görebiliriz.

6259227381781998999

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Alfa hiçbir zaman aynı far tasarımıyla 10 farklı model çıkarmadı. Örneğin 159 ile Brera aynı farlara sahiptir. Hatta benzerlikleri %95tir, ancak tamponda çok ufak bir açı var ki o 159da içe dönük iken Brera’da dışa dönüktür. Uzun lafın kısası LPDesign iyi sallamış, keşke biz de bu adamlar kadar render öğrensek de biz de bir şeyler çizsek, bunda emek falan yok. Alfa Romeo bu aynı far tasarımlı 3500 model çıkaran Almanlarla karıştırmasınlar. Son 10 yılda Alfanın duraklama döneminde böyle yeni yetme ÖZÜRLÜ tasarımcıları gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor. Ulan daha markanın A’sını bilmiyorsun kopyala yapıştır saçmalıklarını paylaşıyorsun. Hoş aynı LP Design plak kapağı bile tasarlıyor. Tekrar uzun lafın kısası, delinin biri kuyuya taş atıyor biz de tartışacağız, lanet olsun böyle tasarımcılara.

    1. Katılıyorum bu kadar basit olmaması lazım,2 cm kısalt coupe olsun 2 cm uzat sedan,arkayı büyüt vagon,biraz yükselt suv,saçma sapan bi şey olmuş.

    2. Bugüne kadar yapmamış olması, bundan sonra yapmayacağı anlamına gelmiyor çünkü otomotiv piyasasında müthiş bir değişim oldu. Premium markalar bile çoğu zaman işin ucuzuna kaçmaya başlamışken, zaten piyasada bir türlü istediği yeri edinemeyen bir markanın eski prensiplerini sonsuza kadar sürdürmesini beklemek doğru değil.
      Bana kalırsa Alfa’nın bundan sonra bu prensibi terketmesi çok yüksek bir olasılık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu