Haberler

Bosch ve TomTom rekabeti kızıştıracak




Sürücüsüz otomobiller gün geçtikçe hayatımıza girmeye bir adım daha yaklaşıyor. Hal böyle olunca sürücüsüz otomobillerin kılavuzu olacak olan dijital haritaların önemi de gittikçe artıyor. BMW, Audi ve Chrysler’in Nokia’nın harita hizmetleri sunan, alanındaki en büyüklerden biri olan HERE Maps’i satın almak için harekete geçmesinin ardından; Bosch ve TomTom sürücüsüz otomobillere özel teknolojik gelişmeler sunmak için ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Her iki şirketin de kendi uzmanlık alanlarından katkılar sunduğu ortaklıkta TomTom harita bilgilerini sunarken Bosch ise bu datanın kullanılacağı sistemleri geliştiriyor. Her ne kadar ortaklık henüz çok yeni olsa da hedefler büyük. 2015’in sonuna kadar Almanya’daki tüm otoyollarda ve otoyola benzer yapılardaki yollarda gidebilecek sürücüsüz bir otomobil üretmeyi planlayan Bosch ve TomTom rekabette öne geçmek için oldukça hırslı gözüküyor. 2015 sonrası için ise sistemin Avrupa’nın geri kalanı ve ABD için hazırlanmasını planlayan ortaklık, sistemin 2020’den itibaren müşterilerin kullanımına hazır olmasını planlıyor.

Ortaklıkta işin kolay kısmı TomTom’a ait gibi gözükse de aslında TomTom’un projedeki önemi ve yapması gereken iş miktarı oldukça fazla. Güncel harita bilgilerinin ve navigasyon sistemlerinin hassasiyeti yeterli olmadığı için TomTom’un yaklaşık 10 cm’lik hassasiyet toleransı içinde çalışacak yeni bir sistem geliştirmesi gerekiyor. Ayrıca harita bilgilerine eklenecek olan şerit, tabela ve hız limitleri gibi bilgiler Bosch’un geliştirdiği yolu okuyan sensörler ile birlikte çalışacak ve sistemin daha doğru kararlar almasını sağlayacak.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu