Haberler

Bu Honda bir harika dostum




Honda uzun süredir üzerinde çalıştığı yakıt tüketimini azaltma çalışmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Honda, ‘Tourer’ ekinin Civic üzerinde yarattığı hantallığı atmak ve 1.6 İ-DTEC motorun ne kadar tutumlu olduğunu göstermek için geliştirdiği projede mutlu sona ulaştı. Bu tüketim rekorunu kırmak için 24 AB ülkesini 25 günde turlayan ve 13498 km yol kat eden Honda, Civic Tourer ile bu yolun sonunda 100 km’deki 2.82 litrelik yakıt tüketimiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Bir tam depoyla ortalama 1500 km yol kat eden Civic Tourer bunun sayesinde tüm yol boyunca 645 Euro’luk yakıt giderine maal oldu. Honda’nın bu rekor macerası 1 Haziran’da Aalst, Belçika’ da başladı ve 25 Haziran’da aynı noktada sona erdi. Muhteşem bir sonuçla karşılaşmayı beklemeyen Honda ekibi kırdıkları bu tüketim rekoruyla da kendi resmi yakıt tüketimleri olan 100 km’deki 3.8 litrelik tüketimden %25 daha az bir rakam elde etmiş oldu.

Direksiyonun başında Honda’nın Ar-Ge ekibinden Fergal McGrath ve Julian Warren bulundu. Sürücüler bir günde ortalama 7.5 saat direksiyon başına geçti. Honda araçta herhangi bir modifikasyonun olmadığını belirtti ve teknik detayları tekrar hatırlatmamızı istedi.

Teknik detaylara baktığımızda ise 1.6 İ-DTEC turbo dizel motor 120 beygir ve 300 Nm tork üretiyor. Bu güç değerleriyle birlikte model 0’dan 100 km/s hıza akselerasyonunu 10.1 saniyede tamamlıyor.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu