Haberler

Bu nasıl Avrupalı?




Son yıllarda Çin başta olmak üzere Asya’nın ekonomik yükselişi her sektörden firmaların odak noktasını Avrupa’dan Asya’ya kaydırmasına neden oldu. Bunun bugünlerde en somut örneğini ise otomotiv sektörünün köklü firmalarından Citroen’in yeni nesil C5 modelini sadece Çin pazarına odaklı çalışarak üretebilecekleri dedikodusunun yayılmaya başlaması oldu.

Bir Avrupalı üreticinin en güvendiği pazarda bu kararı almasının nedeninin altında ne yatıyor olabilir? İnsanlar artık orta sınıf SUV modellere daha kolay ulaşabiliyor ve buna ek olarak crossover, MPV gibi sınıfların da ortaya çıkmasıyla pazarda D segmentine olan talep azaldı.

Yeni C5 ile Hydractive hidropneumatic süspansiyonların da dönemi kapanacak. Maliyetleri azaltarak uygun fiyat politikasıyla yer almak isteyen PSA grubu ve Citroen, bu özel süspansiyon sistemini DS modellerinde sunacak.

Mevcut C5 2008’den beri pazarda. Dedikoduların başlamasıyla yeni C5’in önümüzdeki iki yıl içinde ortaya çıkabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ellerinde belki dünyanın en iyi süspansiyonu var ama bunu ticari başarıya dökemiyorlar. Yazık… Bir sonraki aracımda hidropneumatic süspansiyonlu bir araç almak düşüncem vardı ama anlaşılan gerçekleşmeyecek.

  2. Citroen 1974 de iflas ettikten sonra, Peugeot Citroen’i satın aldıktan sonra zaten Citroen bitmişti. Bugün sokakta gördüğümüz Citroen ler dolayısı ile aynı firma değil. Citroen DS ile dünyada tanındılar ve Hidrolik Pnömatik ( hydro-pneumatic ) 1950 li yıllarda kullanmaya başladığı güzel bir sistem. PSA Çin’de üretilmesi çokta önemli değil, ucuz işçilik, maliyet kısıtlama, zaten maliyeti düşük araçlar üretmek için çaba gösteriyorlar. Maserati Citroen satın almıştı yıllar evvel Citroen batmadan önce çıkardığı en güzel aracı Citroen SM. Nerede o eski DS ve SM ler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu