Haberler

Cupra ile cehennemin yol notları




Nürburgring namı diğer “Green Hell” (Yeşil Cehennem) tecrübesiz yada fazla istekli sürücüleri kuru zeminde bile ağına düşürmesi nedeni ile popülaritesinin yanı sıra aynı zamanda acımasızlığı ile de biliniyor. Peki Yeşil Cehennem’de bir de yağmur yağınca işler nasıl değişiyor.

En ufak hatanın bile büyük ihtimalle bariyerlerde biteceği yağmurlu günler için meraklılarına her viraj için ufak notlar içeren bir video hazırlayan BridgeToGantry, Seat Leon Cupra ile aynı zamanda önden çekişli otomobillere nasıl davranılması gerektiğini de anlatıyor. Leon Cupra gibi FWD otomobiller ile yol tutuşunun düşük olduğu şartlar da limitlere yaklaşmak daha güvenlikli olsa da yine de FWD hothatch’lerde doğru şekilde davranılmadığı zaman sizi yoldan çıkarmak için yeterince silaha sahip.

Cehennemin öteki yüzü olan yağmurlu havalarda pistin ortasından akan ufak nehircikler ve viraj ortasında değişen asfalt kalitesinden dolayı kontrolü kaybedenleri görmenin mümkün olduğu Nürburgring’de özellikle belirli virajları önceden en azından teorik olarak bilmiyorsanız ıslak zeminde sağlam bir otomobille o virajlardan çıkmanız pekte olası değil.

Çoğu virajda dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise kuru zeminde takip etmeniz gereken yarış çizgisinin ıslak zeminde aslında düşmanınız olabileceği. Viraj içerisinde bu bölgede gerçekleşen lastik birikimi virajın içe doğru olan eğiminden kaynaklanan su birikimi ile oldukça düşük hızlarda dahi yol tutuşunu kaybetmenize sebep olabilir. Her virajın ince detayları için ise not defterinizi alın ve videoyu izleyin.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 7.30 daki o asfalt neden öyle ? Bilerek yapılmıştır diye düşünüyorum öyle bir pistte ama sebebi nedir ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu