Haberler

Daha istekli ama…




Citroën, C5 ve C5 Tourer modellerinin bazı yeniliklerle yoluna devam edeceğini duyurdu.

Bu yazın sonlarına doğru satışa sunulacağı belirtilen model, yeniden tasarlanan 17 ve 18 inç’lik jantlarla birlikte renk skalasına yeni eklenen “Moka Brown” rengiyle alınabilecek. İç mekana geçildiğindeyse en önemli değişiklik 7 inç’lik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi olurken Citroën tarafından “Sürücünün hayatını kolaylaştıracak” diye tanıtılan bu sistem, karmaşıklıktan uzak olan yapısıyla sürücüsünün dikkatinin dağılmasını önleyecek.

Citroën C5 ailesi için en son ama en önemli yenilik olarak göze çarpan nokta ise motor kaputunun altında yer alıyor. C5 ailesi artık yakıt ve performans olarak son nesil verimli motorlar seviyesinde olan 2.0 litre dizel motorlarla da satın alınabilecek. BlueHDi motorlardan ilki Start&Stop özelliğine sahip 150BG gücündeki motor olurken bu motor, sadece manuel şanzımanla satılacak. 2.0 lt BlueHDi motorlardan ikincisi ise, yine Start&Stop istemine sahip olup 180 BG gücüyle birlikte D segmentinin olmazsa olmazlarından olan otomatik şanzıman ile alınabilecek.

Citroën, C5 ailesinin yeni motorlarını ülkemize getirip getirmeyeceği konusunda henüz bir karar vermezken ülkemizdeki yüksek vergi dilimi nedeniyle bu motorların işinin pek de kolay olmayacağını belirtelim.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu