Sizden Gelenler

Direksiyon Hissiz




Takipçimiz Kaya Çorak’ın test videolarımızdan derlediği kısa video.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

6 Yorum

      1. Yeni jenarasyon a3 ü bilemem fakat 2006 a3 coupe sahibiydim daha önce 3 yıl kadar kullandım. En büyük dez avantajı aşırı yumuşak hissiz direksiyonuydu. Aracın kayma eylimlerini direksiyondan hiçbir şekilde anlayamıyorsunuz. Sadece gözünüzle kaydıktan sonra anlıyorsunuz. Bi kaç kez aracı çok zorlayıp limitlerini zorlamıştım. Aracın kayma eşiği gerçekten çok yüksek. Zamp gibi yapışıyor yere. Fakat o eşiği aşınca bi anda önden yada arkadan kendini anında açıyor. Bi anda noluyor böyle deyip panikliyorsunuz. Çünkü hiç kademeli olarak gelmiyor açılma birden direkt olarak geliyor. Ve bunu direksiyon size hiç farkettirmiyor. Araç kontürolsüz olarak savrulunca direksiyon yumuşacık oluyor. Bu yüzdende panikliyorsunuz. Ve bu tür durumlarda tecrübeniz var ise kendi çabanızla aracı çizgisine sokmaya çalışıyorsunuz. Benim kullandığım jenarasyon a3 ün tek kusuru direksiyonuydu.

  1. Hisli direksiyon istiyorsanız 2007-2008 BMW 1.18i test etmenizi tavsiye ederim. 2 yıl boyunca kullandığım en zevkli araçlardan bir tanesi. Yolda giderken lastik çakıl taşını üstünden bile geçse o çakıltaşının büyüklüğünü anlayabiliyorsunuz. Aracın kayma eğlimleri daha başlamadan ben şimdi şu kadar derece arkayı açacam dikkatli ol diycek kadar hisli bir direksiyon. Bence BMW nin M Performance araçları dışında yaptığı en iyi direksiyon hisleriden birisine sahip. Tek dez avantajı park manevraları yaparken aşırı sert olması. Birde direksiyonun tuşlarının etrafındaki kadifemsi mat plastik kaplamanın çok çabuk soyulması. Eskiye dönük 2. el araç test etme planınız var ise yakında bu aracı kesinlikle test etmenizi isterim. Yeni 1 serisine göre sürüşte inanılmaz farklar var çünkü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu