Haberler

Elektriğin cazibesi




Amerika’nın yeni elektrikli otomobil üreticisi Faraday Future (FF), ilk elektrikli aracının görüntüsünü paylaştı.

Geleceğin otomotiv endüstrisine liderlik edecek kadar özgüvene sahip olduğunu belirten FF, günümüzün en yenilikçi ve teknoloji odaklı en yetenekli şirketi olarak kendinden söz ediyor.

%100 elektrikle çalışacak olan Faraday Future’un ilk modeli, 98 kWh’lik bataryaya sahip olacak. FF’in henüz ismini koymadığı, sıfır emisyona sahip olacak otomobilin çıkış tarihi 2017 yılı olarak düşünülürken ne kadarlık bir menzile sahip olacağı ise şimdilik bilinmiyor.

FF’in kendine bu kadar güvenmesinin nedeni ; Tesla Model S’nin Araç ve Şasi Mühendisliği Bölümü eski çalışanlarından olan Nick Sampson, BMW i8 Concept ve  BMW i3 Concept’in inşa edilmesinde payı olan Richard Kim, Chevy Volt’un hazırlanışında Güç Aktarım Bölümü’nün Başkanı olarak çalışmış Silva Hiti ve Space X eski çalışanlarından Porter Harris gibi önemli isimlerin firmanın Beyin Takımını oluşturuyor olması.

Yakında daha detaylı bilgilerle haberlerimize konu olacak Faraday Future, paylaşmış olduğu fotoğrafla tasarım anlamında ne kadar farklı düşündüğünü gösterirken daha farklı modeller üzerinde çalışıldığı da gelen bilgiler arasında.

2

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu