Haberler

En büyük ralli bu hafta sonu




Türkiye’nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu Boğaziçi Rallisi, 24-26 Temmuz tarihlerinde bu yıl 44. kez İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Avrupa Ralli Kupası haricinde; Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan verecek olan ralliye, ülkemiz haricinde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Almanya, İrlanda, Macaristan, Finlandiya ve Bulgaristan’dan da sporcular katılacak.

24 Temmuz Cuma akşamı saat 20:30’da Pendik Atatürk Meydanı’ndan verilecek olan seramonik start ile başlayacak olan organizasyonun ilk günü, 25 Temmuz Cumartesi sabahı saat 10:00’da Pendik Servis alanından başlayacak. Rallinin ilk gününde Deniz, Mudarlı ve Oruçoğlu etaplarını ikişer kez geçecek ekipler, günü saat 17:30’dan itibaren Pendik Servis Alanı’nda noktalayacaklar.

İKİ GÜNLÜK ZORLU MÜCADELE

190 kilometresi özel etap, toplam 619,26 kilometre uzunluğundaki zorlu rallinin ikinci günü ise, 26 Temmuz Pazar sabahı 09:00’da başlayacak. Ekipler ikinci günde ise, yine İstanbul Anadolu yakasında yer alan Kadıllı, Göçbeyli ve Ulupelit etaplarının ikişer kez geçerek saat 17:00’den itibaren Pendik Atatürk Meydanı’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

RADISSON BLU TUZLA YİNE EV SAHİBİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ralli; Radisson Blu Hotel&Spa İstanbul Tuzla, Castrol ve AutoClub sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Pendik Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. Ayrıca Hyundai, Fiat, Opel, Nissan, Peugeot ve Isuzu markaları da organizasyona araçları ile destek veriyor.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA ÖNEMLİ VİRAJ

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en uzun ve en yüksek katsayılı yarışı olması nedeni ile Türk pilotlar açısından da büyük önem taşıyan rallide, şampiyona daha da mücadelesi kızışacak. Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever ile Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, Neo Motorspor’dan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekipleri, podyum mücadelesine ortak olacak Türk ekipler olarak dikkat çekiyor.

BOSTANCI-VATANSEVER LİDER DURUMDA

Bu ralli öncesinde Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Murat Bostancı 57 puanla lider durumda yer alırken, 54 puanla Yağız Avcı ikinci sırada… Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonası’nda ise Castrol Ford Team Türkiye liderliğini sürdürüyor.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda bu sezon Türk lisansı ile yarışan Fin sporcu Hannu Pulkkinen lider konumda yer alırken, takımlar birinciliğinde Bonus Unifree Parkur Racing ilk sırada…

TOSFED KUPASI’NDA İLK TOPRAK YARIŞ

Amatör sürücülere daha düşük bütçelerle yarışma imkanı sunan TOSFED Ralli Kupası’nın bu sezonki ilk toprak rallisi öncesinde, Kategori 1’de Emrah Ali Başo, Kategori 2’de eşit puana sahip Alptekin Işıkalp ve Osman Tanrıverdi, Kategori 3’te Hakan Ertarman, Kategori 4’te Serhan Türkkan ve Kategori 5’te de Osman Karaosman liderlikleri paylaşan isimler.

 

Kaynak: TOSFED

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu