Haberler

En çok Renault tercih edildi




Bu yılın kullanılmış araç pazarına dair elle tutular ilk veriler açıklandı. DOD, Autoexpert gibi bu alandaki kurumsal şirketlerin açıklama yapmaktan kaçındıkları ortamda sahibindex kendi üzerinden gerçekleşen işlemlerin verilerini paylaştı.

Buna göre 2015 yılının Nisan – Mayıs – Haziran aylarını kapsayan üç ayında kullanılmış araç alım satımlarında en çok tercih edilen marka Renault oldu.

Fransız markayı sırasıyla Fiat, Volkswagen ve Ford takip etti.

En çok Opel Astra satıldı.

2015’in ikinci çeyreğinde en çok satılan otomobil modeli ise ortalama 31 bin 250 TL fiyat ile Opel Astra oldu.

Opel Astra’yı ortalama 35 bin TL ile Ford Focus, ortalama 26 bin 500 TL ile Renault Megane ve ortalama 29 bin TL fiyatla Toyota Corolla model araçlar izledi.

2015 ikinci çeyrekte Hyundai, ilan giriş tarihinden bağımsız olarak ortalama 11 gün ile en hızlı satışı gerçekleşen otomobil markası oldu.

Tüketici tercihlerinde ise en çok 2012, 2011 ve 2013 model, beyaz renkli, yakıt tipi benzin ve LPG olan araçlar alınıp-satıldı ve izlendi.

Yüzde 75 oranla manuel vites, yüzde 54 oranla da Sedan kasa araçlar en çok aranan özelliklerde ilk sıraya yerleşti.​

 

Kaynak: Mynet

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Az yaksın ucuz olsun yeter bu haklı için… Yoksa biz de istemez miyiz rafine yol tutuşu güçlü bir araç alalım ama maddi imkansızlıklar…

  2. Yakıt tipi benzin ve LPG olan araçlar derken? Yani LPG’li araçlar mı? Yoksa benzinliler ve LPG’liler ayrı ayrı mı?

    1. ilk dediğin aynı arabada istediğinde benzinde kullandığın istediğinde LPG ye geçtiğin

  3. Son çıkan motorlar lpg’ye pek uyumlu değil. Bir kaç model uyumlu motor kullanıyor kaymağını da yiyorlar. Bu kadar LPG kullanıcısının hepsinin düşük hacimli de olsa benzinli motorlara yöneleceğini sanmıyorum. Ya dizele yönelecekler ya 2.el lpg uyumlu araçların fiyatlarını şişirecekler ya da emisyon normlarına rağmen lpg uyumu iyi olan son çıkan bir kaç modele yürüyecekler. Ben olsam motor gamının içersinde mutlaka tüpe uyumlu bir motor da bulundururdum. Reno bu açıdan ve fiyat açısından da alt gelir grubuna hitap etmiyor, şaşalı günleri geride kaldı kanaatimce. Ne kadar uzun oldu yaw..

    1. Renault LPG’li araçları servislerinin kapısından içeriye sokmuyor. Yani garantiyi geçtim, ücreti karşılığında da servis hizmeti alamıyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu