Haberler

Minik İtalyan yenilendi




Daha önce kamuflajsız olarak kameralara yakalanan makyajlı Fiat 500, resmi olarak yakalandı.

“Yeni Fiat 500” ismiyle gösterilse de bu minik şehirli İtalyan, 8 yıllık modelin makyajlı halinden başka bir şey değil. Büyük çoğunluğunu görmek zor olsa da Fiat, aracın “1,800 farklı noktasında yenilikler yapıldığını belirtiyor. En önemli yenilikler arasında daha dinamik görünümlü, yuvarlak LED gündüz aydınlatması ile çevrelenmiş ön farlar bulunuyor. 500 ailesinin karakteristik özelliklerinden olan öndeki Fiat logosuna ev sahipliği yapan krom çıtalar daha ön plana çıkarılmış. Ön tampon hava girişinin etrafındaki küçük krom ekler de ön yüzü daha gösterişli hale getirmiş.

Yan tarafta aracın omuz çizgisinin öne doğru daha eğimli tasarlandığı göze çarpıyor. 15 ve 16 inç büyüklüğünde farklı tasarımdaki yeni jantlar da listede yer alacak. Ayrıca “Işıltılı Mercan” ve “Öncü Bordo” adı verilen iki yeni renk seçeneği ve yeni siyah & kırmızı, siyah & sarı renk kombinasyonları da tercih edilebilecek.

Arkaya ilerlediğimizde, içi boş dikdörtgen şeklinde tasarlanmış yeni stop lambaları gözümüze çarpıyor. Gövde renginde merkeze sahip bu stop lambalarında yer açmak için arka sis farı ve geri vites aydınlatması tamponun altına alınmış. Tampon altında bu aydınlatma grubuna ev sahipliği yapan krom çıta, siyah renkte de tercih edilebiliyor.

Kabindeki en büyük yenilik ise 5 inçlik dokunmatik ekrana sahip Uconnect bilgi/eğlence sistemi. Lounge donanım seviyesinde sunulan bu seçenek opsiyonel olarak 7 inçlik TFT ekranlı dijital gösterge paneli ile de birleştirilebiliyor. Yenilenen direksiyon simidinde de aracın dışında olduğu gibi krom parçalara bol bol yer verilmiş. Daha ergonomik tasarlanan koltuklar yeni döşeme seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Kabin içinde fonksiyonelliği arttırmak için elden geçirilen yeni orta konsol, yeniden konumlandırılan 12V güç çıkışı ve bardak tutucularını bulunduruyor. Ayrıca kabindeki gürültüyü azaltmak için tekerlek yuvalarına ve motor kabin arasına ek izolasyon malzemeleri konulmuş.

Motor seçeneklerine baktığımızda yenilenen 500, Euro 6 standartlarını karşılayan motor seçenekleri ve 5 ve 6 ileri manuele ek olarak Dualogic robotize şanzıman ile tercih edilebilecek. İlk etapta şu an satışta olan 69 bhp (51 kW) güç üreten 1.2 litrelik ve 0.9 litrelik TwinAir motor seçenekleri sunulacak. Turbo destekli TwinAir motor, 85 bhp (63 kW) ve 105 bhp (78 kW) olmak üzere iki farklı versiyon ile alınabilecek. Motor seçenekleri listesi, ilerleyen zamanlarda 1.2 litrelik motorun ekonomik versiyonu ve 95 bhp (71 kW) güç üreten 1.3 litrelik Multijet II turbodizel ile genişleyecek.

Makyajlı Fiat 500, sonbaharda satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu