Haberler

‘Roomster’ geri dönüyor !




Piyasada olduğu ilk nesliyle yerini Yeti’ye bırakana kadar iyi satan Skoda Roomster, 2. nesliyle yıl sonuna dek özleyenlerine kavuşuyor.

Geçtiğimiz haftalarda açığa çıkan casus fotoğraflardan ve son haliyle haberimizdeki fotoğrafda bulunan ayrıntılardan modelin VW Caddy ile birlikte kurgulandığı apaçık karşımıza çıkıyor. 2. nesil Roomster’la tekrar ivme kazanmak ve güvenli, ucuz bir modeli kullanıcılarına sunmak isteyen Skoda’yı sekteye uğratacak tek şey ‘Caddy kopyası’ damgası olacağa benziyor.

Aynı zamanda Roomster gibi Caddy de geçtiğimiz günlerde revize edildi ve bu işlemden ‘kopya’ muamelesi görmek istemeyen Skoda’nın, bu damgayı üstünden atmaya çalıştığı aşikar. Değişik ön ızgara ve farklı bir far takımı resmi olarak açıklanan görsel ögelerin başında bu maddede yer alıyor.

Dış tasarımdaki ‘Caddy’ izlerini kaputun altına da taşıyan model adeta ‘Bu mu resmi açıklama?’ dedirtiyor. Benzin ve dizel olmak üzere bir çok motor seçeneğine sahip olan model en düşük cc olarak 3 silindirli 1.0 TSİ motorla birlikte alınabilirken bu motor 102 beygir güç üretiyor. Bunun karşısında Roomster ve Caddy’ e özel olarak geliştirilen 1.2 TSİ motor sunduğu 84 beygirle ”nerde kaldı 200 cc” cümlesini ağızlara getirtiyor.

En güçlü benzinli versiyonda yer alan 1.4 lik TSİ motor ise sunduğu 125 beygirle bu şaşkınlığın sürmesine devam ediyor. Dizel cephesinde pek fazla bilgi verilmezken seçeneklerin 75 ve 150 beygir güçleri arasında TDİ motorlardan oluşacağı belirtilmiş.

Muhtemelen önümüzdeki ay tanıtılacak olan Roomster’ın, Frankfurt Motor Show’da kullanıcılarıyla buluşacağını açıklayan Skoda, modelle bağdaşık bir de ‘Praktik panel van’ müjdesi veriyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu