Haberler

Sinir küpü




Lexus, 2016 IS’in üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Model gamının en alt seviyesinde 241 BG güç ve 349 Nm torka sahip yeni 2.0 lt’lik turbo motorun kullanıldığı IS 200t bulunurken, bu motor seçeneği sekiz ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş.

Lexus, IS 200t’den biraz daha güçlü ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan atmosferik 3.5 lt V6 motorun kullanıldığı yeni IS 300 AWD’yi ürün gamına dahil ederken, 255 BG güce ve 319 Nm torka sahip olan bu motor ile birlikte altı ileri otomatik şanzıman kullanmayı uygun görmüş.

Eskiden olduğu gibi 3.5 lt’lik V6 motorun kullanıldığı IS 350’nin de hayatına devam edeceğini açıklayan Japon firma, 306 BG güç ve 375 Nm tork değeri üreten bu motoru Sport Direct Shift adını verdiği sekiz ileri otomatik şanzımanla kombine ederken, bu modelde AWD dört tekerlekten çekiş sistemini de isteğe bağlı olarak sunacak.

Yenilenen motorların dışında, elektrikli yükseklik ve derinlik ayarına sahip direksiyon ile yağmur sensörünün de dahil edildiği Premium Plus Paketi ile alınabilecek olan otomobil, ısıtmalı direksiyon simidiyle soğuk kış günlerinde sürücüsünün yüzünü güldürecek. Yeni Lexus Enform Service Connect sisteminin isteğe bağlı olarak sunulacağını açıklayan Lexus, bu sistem sayesinde yolcuların telefonları vasıtasıyla otomobille alakalı bilgilere ulaşmalarını sağlayacak. Tüm bunların yanında selefinde olduğu gibi F SPORT Paketi’yle de alınabilecek olan IS, bu paketle birlikte; agresif bodykit’e, ayarlanabilir spor süspansiyona ve 18 inç’lik jantlara sahip olacak.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu