Haberler

Supra & M4 karışımı




Daha önce BMW ve Toyota’nın birlikte üretip geliştireceklerini açıkladıkları spor otomobil hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Alüminyum Space Frame şasi ile birlikte karbon fiberle güçlendirilmiş plastik gövde panellerine sahip olacağı belirtilen otomobilin, Porsche 911 ile aynı boyutlarda olacağı konuşulurken uzunluğunun da 4,5 metreden kısa olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Her iki otomotiv devinin de ketum davrandığı spor otomobil için tasarım açısından son aşamada olduklarını söyleyen Toyota yetkilileri, otomobili tanıttıklarında insanların:  “Nasıl bu kadar güzel görünebiliyor?” diye kendilerine sorular yönelteceklerini belirtiyorlar.

Tasarımında Toyota’nın geleneksel çizgilerinin olmayacağı belirtilen otomobilde kullanılacak olan motorlar ile alakalı resmi bir açıklama bulunmasa da, 2.0 lt 241 BG güç ve 350 Nm tork üreten turbo beslemeli motor ile birlikte 3.0 lt’lik altı silindirli 335 BG güç ve 450 Nm tork üreten turbo motorun kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 473 BG gücünde Plug-in Hibrit versiyonunun da çıkması düşünülen otomobil, Supra’nın güç aktarma sistemine sahip olacak ve modelde kullanılacak olan tüm motorlar BMW imzası taşıyacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. BMW’ye hybrit ünitelerin elektrik motorları ve bataryaları Toyota tedarik ediyor dimi ??

    1. Evet toyota tarafından Üretiliyor ve yeni bir i serisi modeli çıkacak onuda. Beraber tasarlayacaklar. Toyota aynı zamanda. Tesla ya da ortak.

  2. Toyota ile BMW’nin yaptığı bu teknoloji ortaklığı, her iki firma için de çok mantıklı bir hareket olduğu artık iyice belli oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu