Haberler

Yeni Civic bu kez fena yakalandı




Amerika’da sıcak hava testleri devam eden 2017 Honda Civic Sedan prototipleri casus fotoğrafçılardan kaçamadı.

10. nesil Honda Civic, belirgin farklılıklar gösteren gövde tasarımıyla ve selefinden çok farklı bir çizgiyle üst segmente göz kırpacak. Nisan ayında dikkaç çekici bir konsept araçla 10. nesil Civic’in ipuçlarını gösteren Japon üretici daha sonra patent fotoğraflarıyla yakalanmıştı.

Bu sefer ise USDM olarak bilinen Amerikada satılacak olan versiyonu görülen model, eğimli tavan çizgisiyle premium olmayan kompakt sedan sınıfındaki rakiplerine karşı şık bir görünümle darbe vuracak gibi görünüyor. Konseptteki kadar agresif bir tasarıma sahip olmayacağından neredeyse herkes emin olsa da, tamamen kamuflajlı gövdeden görebildiğimiz kadarıyla yeni Civic, rekabeti elinden bırakmayacak gibi görünüyor. Opsiyonel olarak sunulacak LED aydınlatmalı ön farlar ve bagaj kapağına uzanan bumerang şekilli arka stoplar da bunu kanıtlar nitelikte.

Kabine geçtiğimizde aracın Japon markanın gelenek haline getirdiği çift ekranlı konsol tasarımına sahip olmadığını görüyoruz. Honda’nın geleneksel dizilime geri dönmesinin aracın daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasına katkıda bulunacağı düşünülüyor. Bütün opsiyonları üzerinde taşıdığı düşünülen prototip araç, deri döşeme ve ısıtmalı arka koltuklara sahip. Ayrıca kabinin daha geniş olduğu ve arka diz mesafesinin arttığı görülüyor. Genel olarak arttığı söylenen malzeme kalitesinin fiyat üzerinde çok büyük bir etki yapmamasını umuyoruz.

Küresel bir model olarak tanımlanan yepyeni Honda Civic sedan, sonbahar aylarında Amerika’da tanıtılacak ve coupe versiyonu onu takip edecek. Bu iki gövde tipi Kuzey Amerika’da geliştirilirken Avrupa’ya bağlı hatchback versiyonu İngiltere’de tasarlanıyor. Tüm gövde tipleriyle yenilenen Civic’in 2017 yılında piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Tüm modeller yeni 1.5 litrelik direkt enjeksiyonlu turbo motor ve 6 ileri kısa aralıklı şanzıman ile gelecek. CVT seçeneği de yenilikten nasibini alacak. Honda sunacağı diğer motor seçeneğinin bilgilerini gizli tutmakta ısrarcı. Asyalı üretici, geleneksel motorların tüm müşteriler için yeterince ekonomik olacağını düşündüğünden Civic Hybrid ve Civic CNG modellerinin üretimine son vermeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

    1. tabi agam golf varken kimin haddine fuji dağlarının bağrından kopup gelmiş japon delikanlılarına o paraları istemek

  1. Türkiye’de üretilenler bize kakalanacak, önceki kasada olduğu gibi Türk işçiliği yine berbat olacak.!

  2. 1 nolu foto hiç fena yakalanmış gibi durmuyor, bildiğin poz vermiş.
    Üssüz bişeyler görürüm diye geldiydim, gidiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu