Haberler

Kruvazör yakında asfalta inecek




Sağda solda performaslı sedan Mercedes’leri görmekten sıkıldınız mı? Audi sizi bu dertten kurtaracak. Yeni S8’in V8 motorundan 605 beygir alan Audi, modeli Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıp ardından Kasım’da da bütün Avrupa’da satışına başlayacak.

Karşılaştıracak olursak, 577 beygirlik Mercedes S63 AMG’den her ne kadar üstün gibi görünse de V12 motorlu 621 beygirlik S65’in gerisinde kalıyor.

S8 Plus, standart S8’de de kullanılan 4.0 litrelik V8 motoru kullanıyor. Normalde 520 beygir güç üreten bu motordan daha fazla güç almak için ise mühendisler turbo geometrisini değiştirip basıncını arttırmış ve ek olarak egzoz sübaplarında bir dizi değişikliğe gitmiş.

Audi’den gelen açıklamaya göre model 0-100 hızlanmasını sadece 3.8 saniyede tamamlayacak. Maksimum sürat ise 250 km/s ile sınırlandırılmış, ancak müşteri talebi doğrultusunda bu limit 306 km/s’a çıkarılabiliyor. Maksimum süratin değiştirilmesi ise Dinamik Paket adı altında satışa sunulmuş. Bu paketle birlikte karbon-seramik frenler, gri fren kaliperleri ve spor egzoz sistemi de geliyor. Standart olarak sekiz ileri tiptronik – otomatik vites ile satışa sunulacak olan model, dört çeker sistemi ile spor diferansiyel, adaptif havalı süspansiyon sistemi, spor direksiyon sistemi ve 275/35 ölçülerinde 21 inçlik lastiklerle geliyor.

Dış tasarımda önde ve arkada yer alan spoylerlerle ve yan maşpiyelleriyle standart versiyondan ayırt edilebilen modelin, ön ızgarasında parlak siyah kullanılmış ancak yan hava girişleri ve radyatör panelinde mat siyaha yer verilmiş. Karartılmış stoplar ve parlak siyah difüzöre ek karbon çerçeve kullanılmış. İç mekanda ise genelde siyah materyallerden oluşan döşemelerde kırmızı dikişlerle kontrast oluşturulmuş.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu