Haberler

Yerlinin eli kulağında




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, daha önce 4 tip olacağı açıklanan yerli otomobilin binek modellerinin bu ay içinde tanıtılacağını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını, SUV modelinde ise menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışma yapıldığını, bu nedenle söz konusu modelin tanıtımının eylülde gerçekleştirileceğini bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Işık, yerli otomobil çalışmalarında gelinen son noktaya ilişkin bilgi verdi.

Yerli otomobilin 4 tip olacağını daha önce de açıkladığını hatırlatan Işık, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını, SUV modelinin ise eylül ayına kalacağını kaydetti. Işık, SUV modelin menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışma yapıldığını, bu nedenle de söz konusu modeli eylülde tanıtacaklarını ifade etti.

Bunların ardından ise 30-40 araçlık filonun hazırlanacağını ve her türlü arazi testinin yapılacağını anlatan Işık, sonrasında ise seri üretime geçileceğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. sürekli aynı bahane. hadi diyelim çıktı, kesin saçma sapan politika yürütülür insanlar kapışmaktan ziyade kuşkulu gözlerle bakar yine. bugune kadar hep böyle oldu bakalım hayırlısı

  2. sallamasyon bu bizim misyon. kim çizdi, nerde test edildi, kim üretecek, hangi fabrikada üretilecek, fabrika nedir, üretim nedir, sanayi nedir? türkiye bunlardan artık çok uzak… böyle kapitalist bir hükümet asla devlet eliyle fabrika açmaz!

  3. Arkadaşım bir kerede olumlu ılımlı yaklaşın ya şunları konuşmak bile ne kadar güzel birşey. Vestel markası ile neler yapılabilceğini gösterdi bu ülke. ENKA group olsun ve saymadığım bir çok şirket. Buda olur inşallah.

    1. klasik seçim vaatleri için neden ılımlı yaklaşalım. hoş bu seferki biraz daha yaratıcı olmuş. ortaya bir iki tasarım çıkabilir ama seçim filan derken unutur gideriz. vestel’in benim gözüme büyük bir fason marka üreticisi olması dışında bir inovasyoncu tarafı yok. ürettiği telefonları türkiye’de montajlıyor, bu da bir adım ancak dandik telefonları için devletten diğer markalara ek vergi istemek büyük ayıp. neden ezilen halk oluyor yine bu durumda? senin kalitesiz yazılımlı telefonunu biz niye kullanalım? üstelik milyonluk şirketsin, bir iki düzgün yazılımcı bulamadın mı memlekette, ya da dünyada? bizim artık yüksek teknoloji üretmemiz lazım. bizim yaptığımız üretimi bangladeş de yapıyor, endonezya da. bizim sanayimiz eskisi kadar olmasa da yüksek teknolojiye yükseltilmeye açık. düzgün siyasi politika, teşvik ve denetimlerle istenilen sonuçlara gelinir.

      burda önemli olan devletin üretim yapmaması, bunu bile duyunca hikaye baştan çürümüş kokuyor. türkiye gibi bir devlette neyi devlet elinden üretiyoruz artık? ben babayiğit arıyorum diyordu eski başbakan erdoğan ama o babayiğiti bulamadı. ne sabancı, ne koç, ne ferit şahenk kılını bile kıpırdatmadı. neden? çünkü onlar distribitör ve fason üretici. büyük kar marjlarıyla zenginliklerine zenginlik katıyorlar, neden kendi markalarını yapıp riske atsınlar kendilerini? bunları onlar söylüyor ben değil. babayiğit arıyorum diyerek olmaz bu iş. düzgünce ar-ge yapılmalı, ortam hazırlanmalı ve teşvik verilmeli.

      uzun lafın kısası biz sağlam bir ekonomik krize girene kadar bizden bir şey olmaz!

  4. mayıs’ta da tanıtıldı zaten yerli otomobil , iki ayda bir yerli otomobil tanıtıyoruz .

  5. arabamı satar yerli kullanırım ne kadar vw hayranı olsamda bırakırım memleketimin arabasını kullanırım herşey güzel olur inş güzel bi araç yaparlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu