Haberler

Lassa V1 İzmir Park´ta




Lassa V1 sezonunun üçüncü yarışı 30 Ağustos Pazar günü İzmir Ülkü Pisti’nde yapılacak. 22 VOLKICAR pilotunun katılacağı mücadele yüksek rekabet ve mücadeleye sahne olacak.

Tolon ve avcı liderliği paylaşıyor

Sezonun ilk iki yarışının ardından zirvede liderlik mücadelesi yaşanıyor. Son iki senenin şampiyonu İzmir’li pilot Can Tolon ile yine V1’de şampiyonluk yaşamış Yağız Avcı, eşit puandalar. 6 yarışlık sezonun kalan her yarışı büyük öneme sahip. Can Tolon İzmir’de kendi evindeki yarışı kazanarak avantaj sağlamak isterken Yağız Avcı mücadelede öne geçen taraf olmak istiyor. Zirveyi zorlayacak diğer pilotlar iddialı pilotlar Burak Çukurova, Göksun Erkek, Özgür Gür ise podyumda olmak için start alacaklar.

Gençler zirveyi zorluyor

Avcı ve Tolon 37 puan ile liderliği paylaşırken Burak Çukurova 28 puan ile ikinci sırada. 17 yaşındaki genç yetenek Toprak Candan ise 24 puanla gençler klasmanında lider durumda yer alırken genel klasmanda dördüncülük pozisyonunda dikkat çekiyor. Lassa V1’e bu sene başlayan ve gençler klasmanında yarışan diğer isimler Ayhancan Güven, Ali Türkkan ve Kadir Akça’artık VOLKICAR’a ve Lassa V1 mücadelesine ısındı. Bu yarışta daha iddialı olmaları bekleniyor. Sezonun bir önceki İzmir park yarışının startında attığı takla ile yürekleri ağızlara getiren TV oyuncusu Ümit Erdim, bu yarış şeytanın bacağını kırmak istiyor.

İzmir Ülkü Yarış Pisti 2011 senesinden bu yana V1 yarışlarına ev sahipliği yapıyor. 1550 metrelik versiyonu ile VOLKICAR yarışlarının düzenlendiği pist aynı zamanda İzmir’li otomobil sporu severlere ev sahipliği yapıyor. Girişlerin ücretsiz olduğu pist sabah 10:00’dan itibaren izleyenlere kapılarını açacak.

Ntvspor canlı yayını pazar 15:00’da

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde 12:30’da yapılacak sıralama turlarının ardından yarışlar 15:00 itibari ile başlayacak ve NTV SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak. Genel klasmanın haricinde Gençler Kupası ve 40 yaş üstü pilotların yarıştığı Master Cup’ta mücadele heyecanı devam edecek. Lassa V1’de bu birinci olan pilot 10.000 TL, ikinci 4.000 TL ve üçüncü olan pilot 2.000 TL kazanacak.

Kaynak:Tosfed

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu