Haberler

FIA’dan büyük proje




Michele Mouton Başkanlığındaki FIA Otomobil Sporlarında Kadın Komisyonu 02-07 Kasım 2015 tarihlerinde Katar’da “Cross Country rallileri için Uluslararası kadın pilot ve co-pilot seçmeleri” gerçekleştiriyor. Ülkemizden de TOSFED, Kadınlar Komisyonu tarafından belirlenecek 2 kadın sporcuyu bu proje için aday gösterecek.

FIA Otomobil Sporlarında Kadın Komisyonu ile Jutta Kleinschmidt ve Katar Qatar Motor ve Motosiklet Federasyonu işbirliği ile organize edilecek olan 5 günlük eğitim seminerine katılacak olan 6-8 kadın pilot ve 6-8 kadın co-pilot FIA Kadınlar Komisyonu tarafından CV’lerine göre seçilecek.

Seçilen adaylara, en profesyonel kadın cross country ralli pilot ve eğitmenleri olan Jutta Kleinschmidt ve Fabrizia Pons tarafından eğitim verilecektir. Bu eğitimler sonunda kazanan 1 kadın pilot ve 1 kadın co-pilot, Nisan 2016’da düzenlenecek olan Sealine Cross Country Rally’de ücretsiz katılım hakkı kazanacaktır.

Cross Country Ralli eğitimi; Sürüş teknikleri, kum tepeciklerinde sürüş eğitimi, roadbook, GPS sistemine göre navigasyon pratik eğitimi, ralli etaplarında sürüş, pratik otomobil tekniği ve ekipman eğitimi, fitness ile medya görünürlüğü ile otomobil tekniği, yarış kuralları, yol güvenliği, sürüş fiziği teorik ve pratik bölümlerinden oluşacaktır.

Katılım Koşulları

* Katılımcılar ulusal veya uluslararası lisansa sahip olmak zorundadır.

* Katılımcılar, Katar’da yapılacak seyahat masraflarını kendileri karşılayacak, ülkemizden seçilecek katılımcıların ulaşım ücreti TOSFED tarafından karşılanacaktır.

* Katılımcılar tulum, içlik, ayakkabı, eldiven ve kask gibi yarış ekipmanlarını götürmek zorundadır.

* Katılımcılar 18 ile 35 yaş arası ve çöl koşullarına uygun kondisyonda olmalıdır.

* Katılımcıların iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu