Haberler

Fiyatı belli oldu




Audi’nin B9 kodlu modeli olan Yeni A4’ün Almanya fiyatları açıklandı.

Sedan ve Avant karoserlerinin giriş seviyesi modellerini sırasıyla 30.650 € ve 32,500 €’luk fiyat etiketiyle satışa sunan Audi, her iki karoserin başlangıç seviyelerinde 150 PS güç ve 250 Nm tork değerine sahip 1.4 TFSI motoru kullanmayı uygun görmüş.

Benzinli motor seçeneklerinde daha yüksek güç isteyen müşterileri için 2.0 TFSI motorunu elden geçiren Alman firma, bu motoru iki farklı güç seçeneğiyle sunuyor. İlk seçenekte 190 PS güç ve 320 Nm tork üreten bu motor, ikinci seçenekte ise 252 PS güç ve 370 Nm tork değerine sahip.

Audi, dizel motor seçeneklerinde 2.0 TDI ve 3.0 TDI motorlarını kullanırken bu motorlarda da ikişer farklı güç seçeneği sunuyor. 2.0 TDI motorlardan ilki 150 PS ve 320 Nm tork üretirken ikinci seçenek ise 190 PS gücüyle ve 400 Nm torkuyla göz dolduruyor. Kaputunun altında 3.0 TDI üniteyi barındıran A4’ler ise ilk seçenekte 218 PS güç ve 400 Nm tork değerine sahipken ikinci seçenekte ise  272 PS güç ve 600 Nm gibi yüksek bir tork değeriyle ön plana çıkıyor. 3.0 TDI motorların A4 Allroad dışında Sedan ve Avant karoser seçeneklerinin motor gamlarına eklenmesi, ülkemizdeki vergilendirme politikası nedeniyle zor gözüküyor.

Daha önce e-tron ismiyle tanımladığı hibrit otomobilleriyle pek çok haberimize konu olan Alman marka A4’te, g-tron ismiyle de karşımıza çıkıyor. Avant karoserde satışa sunulan A4 g-tron, CNG’ye uyumlu 2.0 TFSI motorla donatılırken bu motor 170 PS güç ve 270 Nm tork değerine sahip.

Matrix LED far sistemi, adaptif hız sabitleyici, Bang & Olufsen 3D müzik sistemi gibi önemli teknolojik yeniliklere sahip olan A4 ailesi ayrıca Virtual Cockpit ismindeki yeni nesil göstergelerle bizleri karşılıyor.

Audi’nin, Yeni A4’leri ilk olarak Almanya’daki sahiplerine teslim edeceği belirtilirken, Avrupa’nın diğer ülkelerinin kısa bir süre sonra A4’lere kavuşacağı ise gelen bilgiler arasında.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. memlekette para gani ganii! içi bomboş bmw’yi audi’yi bile 180-200 bın tl para veren kodamanlar yada enayıler oldukça ve başımızda ötv dıye bır bela oldukça, eşşeğe bınmeye devam!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu