Haberler

G-Power’dan bir gıdıklama daha




Ünlü tuning firmalarından G-Power geçtiğimiz aylardaki BMW 435 xDrive Coupe çalışmasının ardından şimdi de 2. nesil X6 M üzerinde yaptığı bir dizi geliştirmeyi gözler önüne serdi.

Motorun standart halinde biraz güçsüz kaldığını düşünen G-Power ilk önce 4.4 litrelik V8 motoru modifiye etmiş. Modifikasyonlar sonucu 4.4 litrelik ünite 6500 (rpm) devirde 650 beygir ve 2500 (rpm) devirde 830 Nm tork üretiyor. Güç değerlerine bakacak olursak standart halinden 75 beygir ve 80 Nm tork daha fazla üreten ünite tipik bir ”Bavyera SUV’u” imajı veriyor.

Böylesine bir güçlendirmeden sonra yapılan ikinci bir modifikasyon ise böyle bir aracın çok düşük olan hız limitini kaldırmak. Standart haliyle 250 km/s hızı asla aşamayan model hız limitinin kaldırılmasıyla saatte 300 kilometre hıza çıkabiliyor.

Tabiki herşeyin bir bedeli var. Tüm bu geliştirmelerin fiyatını açıklayan G-Power, güç artışında kullanılan ‘Bi-Tronik 5 V1’ modül için 3.500 Euro, hız limitinin kaldırılması için ise 668 Euro fiyat etiketinin olduğunu belirtmiş.

Yazılımsal modifikasyonun dışında bu canavarın yere düzgünce basmasını sağlamak için HURRICANE RR isimli güçlendirilmiş 23 inçlik alaşım jantlarla beraber 315/25 ZR23 boyutlarında yüksek performanslı Michelin lastiklere de modelde yer veren G-Power bu lastik&jant takımı için 8.399 Euro ücret talep ediyor.

Standart haliyle Nurburgring’i 8 dakika 20 saniyede dönen model sağlıklı geliştirmeler ve modifikasyonlar eşliğinde bu süreyi de tarihe gömeceğe benziyor.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu