Haberler

Geçmiş ve gelecek bir arada




BMW geçmişe yolculuk yaparak tarihin önemli karakterlerinden birisini geri döndürdü. Birkaç gün önce Pebble Beach’de yapılan etkinlikle 3.0 CSL Hommage R konseptinin ilk tanıtım videosunu yayınlayan BMW oldukça ilgi topladı.

3.0 CSL Hommage konseptinin pistlere hazırlanması ile ortaya çıkan 3.0 CSL Hommage R, 1975’de üretilen 3.0 CSL yarış otomobilini günümüz standartlarında yeniden yorumlayarak saygılarını sunuyor. İkonik M serisi yarış çizgileri ile standart Hommage’den daha çekici bir hale gelen R BMW’nin tanımı ile sürücü ve makinenin mükemmel birlikteliğini temsil ediyor.

Ayrıca BMW’nin Kuzey Amerika’daki 40. Yılı kutlamalarının bir parçası olan 3.0 CSL Hommage R ayrıca özel bir kask ile birlikte geliyor. Sürücü için önemli verileri vizöre yansıtan kask head-up displaylerin geleceğine yapılmış bir adım adeta.

Kabinin içinde bir çift karbon fiber koltuk ve orijinale gönderme yapan ahşap görünümlü trim parçaları dikkat çekerken ön panelde çok ilginç teknolojiler gizleniyor. Pist haritaları ve fren noktaları gibi ciddi yardımı olabilecek bilgileri sürücüsüne aktarabilen ön panel özellikle pistlerde sürücüsüne oldukça fayda sağlıyor.

İşin kötü tarafı ise otomobilin geleceğine bir kesit sunan bu inanılmaz güzellikteki konseptten sadece bir tane var ve BMW gelecekte üretime geçmeyi planlamıyor.

https://youtu.be/LrZ5SjevcFw

 

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu