Haberler

İstanbul Park’a dev oto pazarı




Araç kiralama işine yeni bir boyut kazandırarak Türkiye’de ilk kez operasyonel filo kiralama modelini getiren sektör lideri Intercity şimdi de 2. El Oto Pazarı anlayışına yeni bir soluk getiriyor.

Formula 1’e ev sahipliği yapmasıyla bilinen İstanbul Parkta yılda 25 bin aracın el değiştireceği ve 1 Milyar liralık cironun hedeflendiği dev bir Oto Pazarı açılıyor.

İPOP yani İstanbul Park Oto Pazarı adıyla faaliyete geçecek proje 9 eylülden itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Bilinenin aksine Haftada 1 gün değil yıl boyunca her gün açık olacak Oto Pazarında binlerce ikinci el araç satışa sunulacak.

Konunu detayları hakkında bilgi veren İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş “Oto Pazarı anlayışında yeni bir döneme giriyoruz. İPOP’ta araçlar hem fiziken 3.100 araçlık satış alanında müşterileriyle buluşacak, hem de internet sitesi üzerinden satışa sunulacak”dedi

Sektörde birçok alanda ilkleri yapacaklarına da değinen Kabataş, projenin sektördeki eksikliklerden doğduğunu ve bu eksikliklere cevap niteliği taşıdığının altını çizdi.

İPOP Satış ve Pazarlama Drektörü Cevat Kabataş, projenin detaylarını şu şekilde aktardı; “Bu proje ana fikir olarak bir Oto Pazarı. Ancak eksikleri olmayan müşteri memnuniyeti odaklı, altyapısı çalışılmış bir Oto pazarı. Diğer Oto Pazarlarından ilk ve en önemli farkımız bu. Diğer yandan biz de sadece tek araçlık oto alım satım alanı dışında Türkiyenin önemli otomotiv firmalarının 2. El bölümlerine hizmet verecek galeri bölümleri de yer alacak. Firmalar kendilerine tahsis edilmiş bu özel alanlarda araçlarını sergileyebilecek. Ayrıca yine kendilerine özel ofis alanlarında müşterilerinin işlemlerini gerçekleştirebilecek”

İPOP’un Sabiha Gökçen havalimanının hemen yanıbaşında konumlanmış olmasıyla da dikkat çektiğinin altını çizen Kabataş, “Türkiye’nin her yerine 1 saat mesafedeyiz. Bu nedenle sadece İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye hizmet etmeyi planlıyoruz. Ayrıca İstanbul’un pek çok noktasından da ücretsiz servisler kaldırılarak da ziyaretçilerimizi oto pazarına getirileceğiz” dedi

ULTRA HER ŞEY DAHİL

İPOP Satış Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş İPOP ‘un Türkiye’nin tam teşekküllü ilk oto pazarı olma özelliğini taşıdığını da belirtirken, “Pazar alım yapmak isteyen müşteriler için her imkan tanınmış durumda. Pazar içerisinde Oto Expertiz firmasından, Uzatılmış Araç Garantisine, Notere, Bankalara, lastik ve aksesuar satış alanları, oto kuaförü ve detaylı temizlik, Hafif tamir & bakım ve Sigorta Şirketine kadar her birim yer alacak. Müşteri aracı almaya karar verdiğinde tüm işlemlerini aynı noktadan maksimum 2 -3 saat içerisinde tek bir çatı altında gerçekleştirebilecek.” dedi

2. EL PAZARINDA 1 İLK…

10 GÜN İÇİNDE ARACI BEĞENMEZSEN GERİ GETİR “DEĞİŞİM GARANTİSİ”

Projenin bir ihtiyaca cevap verme projesi olduğunun altını çizen Kabataş, ‘İPOP’da hizmet veren galerilerden ,Garantili ve expertiz raporlu bir araç alan alıcı aracı beğenmediği taktirde 10 gün içerisinde değişim yapabilecek. Bu da 2. El Oto satışı alanında bir ilk. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu çalışma 2. El pazarında bir devrim niteliği taşımakta. Çünkü alıcılar genelde bu konuda çok sıkıntı yaşıyorlar. Aracı alıyor, performansından yada konforundan memnun kalmıyorlar. Ya da araca ısınamıyorlar. Ancak aracı değiştirmek istediklerinde ciddi kayıplara uğruyorlar. İPOP olarak biz bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. Alıcılar 10 gün içerisinde aldıkları araçları değiştirmek isterlerse 1 kereliğe mahsus olmak üzere değişim yapabilecekler. Buradaki tek koşulumuz alıcının araçla 2000 km den fazla mesafe yapmaması ve aldığı andaki expertiz raporuna eşdeğer bir raporla değişime gelmesi’ dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK 2. EL OTO BORSASI

Yılda 25 bin aracın alım-satımının gerçekleşeceği ve 1 milyar liralık bir ekonomiye ev sahipliği yapacak İPOP ,içersinde 2. El Oto Sektörüne yön verecek verilerle oluşacağını belirten Kabataş, “Bu veriler çok önemli olacak. Toplanan ve derlenerenek bir metoda oturtulan bu veriller sayesinde 2. El Oto Pazarında herşey çok daha şeffaf hale gelecek. Araç fiyat aralıklarından, alım satım oranlarına, tercih edilen markalardan en çok satılan araçlara kadar pek çok veri bilinir hale gelecek. Bu verilerle oluşturulacak endeks sayesinde son kullanıcı ve satıcılar önlerini çok daha rahat görebilecek. Neredeyse 2. El oto borsası gibi işleyen bu sistemle 2. El oto sektörüne öngörü sunulacak.”dedi

Bu veri akışının basın mensupları açısından da önemine değinen Kabataş, “2.el oto pazarı, toplumumuzun ve ekonomizin önemli konularından birisidir. Bizler burda oluşturduğumuz değerleri onlara ulaştıracak olan basın mensuplarını da çok önemsiyoruz. Onların haberlerini rahatça aktaracakları, tüm altyapı imkanlarını sağladığımız bir basın odası da oluşturduk.’ dedi.

MODERN ALT YAPI

İPOP’un cevap verdiği bir diğer önemli ihtiyaç ise hepimizin aşina olduğu otopazarı algısını yok edecek olmasıdır. Bu konu hakkındaki önemli bir altyapı çalışması yaptıklarını anlatan Cevat Kabataş çalışmaları şu şekilde özetledi, ‘Yılın her mevsiminde çeşitli altyapı sorunları ile anılan 2. El oto pazarlarındaki çirkin görüntülere İPOP son veriyor. Alıcılara ve satıcılara tüm imkanları sunulduğu pazarda modern ofisler, internet altyapısı, tam kapsamlı aydınlatma sistemi, çok sayıda özel kameralar, numarandırılmış park alanları, yiyecek ve dinlenme alanalarının yanısıra pazarlar için önemli bir sorun olan otopark konusunu da çözdük. 1000 araç kapasiteli ücretsiz misafir otoparkı ile müşterilerimize hizmet vereceğiz. En küçük ayrıntısının bile düşünelerek yapılan Pazar alanında kış aylarında meydana gelebilecek olumsuzlukları engelleyebilmek için paratoner bile yerleştirdik’

YIL BOYU DEVAM EDEN DÜNYA ÇAPINDA ORGANİZASYONLAR

İPOP’un en önemli özelliklerinden birisi ise dünya çapında bir organizasyon olan Formula 1 için organize edilen İstanbul Park da yer alıyor olması. İstanbul Park muhteşem pistiyle dünya çapında yüzlerce organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Oto yarışları, Motor yarışları, özel gösteriler, Off Road gibi göz dolduran bu organizasyonların İstanbul Parkı cazibe merkezi haline getirdiğine vurgu yapan İPOP Satış ve Pazarlama Drektörü Cevat Kabataş, “Ayrıca Türkiye’de ki pek çok önemli otomotiv firması da piyasaya çıkacak araçlarını burada tanıtıyor. Yine dünya çapında önemli markalar burada çeşitli etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştiriyor. Kısaca aslında İPOP İstanbul Park Oto Pazarı alım gücü yüksek müthiş bir ziyaretçi kitlesinin hemen yanı başında”dedi.

Kaynak: Haber7

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu