Haberler

Kül oldular




Çin’in liman kenti Tianjin’de dün gece büyük bir kimyasal patlaması gerçekleşti. Şehrin büyük bir bölümünü etkileyen patlamanın, kimyasal madde depolanan bir ambarda yaşandığı belirtildi. Bu patlama sonucu çok üzücü bir şekilde 50’ye yakın kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı.

Etkisi büyük olan bu patlama, Volkswagen’i de vurdu. Patlamanın olduğu noktaya yakın bir yerde üretilen araçların depolandığı bir alana sahip olan Alman üreticinin, bu alanda bekleyen otomobillerinin neredeyse tamamı patlamanın etkisiyle kullanılmaz hale geldi. Böyle bir olayda tabi ki öncelik kaybedilen insan hayatı, ancak haberimize konu olan VW deposunun fotoğrafları, bu olayın dehşet verici boyutunu gözler önüne seriyor. Çinli bir kaynaktan alınan bilgilere göre patlamadan etkilenen otomobillerin listesi şöyle:

1065 Touareg
114 Golf
391 Beetle
84 up!
257 Tiguan
39 SportsVan
28 Magotan (Çin’de yerel pazar için üretilen Passat’lar) ve 770 adet de hangi model olduğu bilinmeyen otomobil

Volkswagen dışında Renault’nun da patlamanın gerçekleştiği yerin 300 metre yakınında bir otoparkı olduğu, ve buradaki 6000 araçtan 1000 tanesinin kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

3 tonluk TNT’ye eşit bir enerjiyle gerçekleşen patlamanın etkisi o kadar büyüktü ki sabah saatlerinde bile itfaiyecilerin çalışmalarına rağmen halen depodan dumanlar yükseliyordu. Bölgeyi kontrol altına almaya çalışan itfaiyecilerden 12’sinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Çinde insan hayatının o kadar kıymeti yoktur, bizde var mıdır ki?
      Dünya için büyük kayıp olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu