Haberler

M4’ün sulandırılmış hali




Worldcarfans casusları yakın bir zamanda üretime geçirilecek olan BMW M4 GTS prototipini Nurburgring’de test halindeyken yakaladı. Hem de 1 değil 2 değil tam 24 fotoğrafla…

Prototip seri üretimdeki M4 modeline çok benzerken dikkatinizi kamuflajlanan yerlere yönlendirdiğiniz de farkı anlıyorsunuz. Her ne kadar kamuflajın ardından da olsa modelin arka stoplarında bir güncelleştirmeye gidildiği aşikar.

‘GTS’ harfleri heyecan verici bir bekleyişi de beraberinde geliyor. Modelde standart M4’e güncelleştirmeyle getirilecek olan OLED arka stopların mı yoksa bir BMW klasiği olan ince çizgi şeklinde uzayan LED stopların mı kullanılacağı henüz belli değil.

Geliştirilen sabit arka kanat, 19 inç ön, 20 inç arka olmak üzere dövme alaşım jantlar ve Turuncu Asit renginde karbonfiber bir ön splitter haricinde standart M4’le aynı karoseri taşıyan GTS golü ağırlıkta atıyor. Görsel olarak değişiklikler verimsiz gibi gelse de, bu bölümde karbonfiber-plastik karışımından yapılan ön kaput ve sökülen arka koltuklarla beraber yaptıkları kombin sayesinde model 100 kg hafiflemiş. 

BMW'nin su enjeksiyon sistemi...

Halihazırda 3 litrelik 6 silindirli TwinPower Turbo motoru kullanacak olan modelin BMW’nin yeni buluşu olan su enjeksiyon sistemiyle birlikte gücünü standart bir M4’ün sahip olduğu 431 beygirden çok daha yükseklere (tahmini 500 civarı) taşıması bekleniyor.

BMW büyük olasılıkla bu yılın sonuna doğru M4 GTS’i kullanıcılarının karşısına çıkaracak. Standart M4’den daha pahalı olacağı kesin olan model için yapmamız gereken son bir hatırlatma var. Standart M4 Almanya’da 72.500 Euro’luk fiyat etiketiyle alıcı buluyor.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu