Haberler

Olmuş dedirttiler




Otoban Güvenliği için Sigorta Kurumu’nun (IIHS) güvenli araçlar listesine Volkswagen’de Golf ve Jetta ile girdi.

Top Safety Pick+, yani en üst güvenlik derecesi + notunu alabilmek için köşe, ön, yan, tavan ve kazalarda boyun yaralanma kaza testlerinden en üst notları almak gerekiyor. Ayrıca otomatik kaza önleme sistemlerininde başarıyla çalıştığına dair onay almaları gerekiyor.

Jetta ve Golf 2015 yılında aldıkları “iyi” notlarını, gelişmiş kaza önleme sistemi ve otonom acil fren sistemi ile “uzman” notu seviyesine taşıdı. Volkswagen’in Amerika’dan sorumlu müdür yardımcısı Mark Barnes yenilikçi teknolojilerin gelecek yıllarda daha fazla geliştirilerek, kazalarda can kayıplarını engellemeyi planladıklarını söyledi. Ayrıca Volkswagen’in Jetta ve Golf’te sunduğu sürücü asistanı sistemlerinin, güvenlik özelliklerinin ve adaptif hız sabitleyicinin lüks ve premium araçlarda sunulduğunu belirterek halk arabası imajının devam ettirildiğine vurgu yapmış oldu.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

14 Yorum

      1. Bu haberden para alındığını felan düşünmüyorum. Ama hala fikrimi koruyorum pek bir “övme” durumu var haberde. Ayrıca reklam olması için ille kampanya haberi olmasına gerek yok.

        1. Bu haberi yapan dolu yabancı kaynak var.Her halde herkes VW’ye yaranmaya çalışıyor size göre.

          1. Fanboyları var yeteri kadar. Bana yaranmasa da olur. Haberin yapılmasıyla sorunum yok, haberin dili pek tarafsız değil bence. Yeteri kadar açık anlatabildim mi?

            1. Fanlarında sıkıtnı yok , en azından iyi otomobiller üreten bir markayı sevmişler.
              Asıl sorun , her vw haberinin altında buzağı arayan hater ‘larında.

  1. adamlar iihs testinin haberini girmişler reklam kokan hareket yazıyo altına. Zeka kokan hareketler bunlar.

  2. Bu “small overlap test” dedikleri şey bir şeyi çok güzel açığa çıkarttı; özellikle IIHS’nin bütün testlerinde aynı durum mevcut; o da şu:

    Bildiğim kadarıyla small overlap testi, kazaların büyük çoğunluğunun şoför tarafından gerçekleştiği istatistiğine dayanıyor. Airbag tasarımları bana göre bu testlerde açık bir şekilde berbat sonuçlar veriyor. Araba soldan darbe alıyor, sağa savruluyor; dolayısıyla şoför de merkezkaç etkisiyle sola savruluyor.

    Ve neredeyse bütün testlerde kafa airbagi ISKALIYOR. Perda hava yastığı destek oluyor gibi görünse de şoförün kafası iki hava yastığı arasındaki boşluğa denk geliyor. Direksiyon üzerindeki airbag tasarımı daha iyi hale getirilmeli bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu