Haberler

Rekorları yıkmaya geliyor




Instagram kullanıcısı “hungry_pigeon” iki farklı Bugatti Chiron prototipine ait bir fotoğraf paylaştı.

Bundan tam 1 hafta önce Los Angeles Havaalanı’nda kaydedilen bulanık bir fotoğrafta karşılaştığımız Bugatti Chiron prototipi, aynı mekanda yine karşımıza çıktı. Söylentilere göre geçtiğimiz haftasonu düzenlenen Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde kapalı kapılar ardında görücüye çıkarılan bu prototipler, test sürüşlerine devam etmek için Los Angeles Havaalanı’ndan Avrupa’ya dönüyor.

Üzerlerindeki koruma nedeniyle otomobilin tasarımı hakkında yorum yapmak güç de olsa, ikinci fotoğrafta araçların birinin arka rüzgarlığını görebiliyirouz. Tasarımı Veyron’da karşılaştığımızdan çok farklı olmasa da henüz geliştirme süreci devam eden bu otomobiller hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ipucu videosunun ana fikri resmi olmasa da Veyron’un yerini alacak Chiron modeliydi. Bahsi geçen “hiperaraba”nın hibrit motordan güç alacağı doğrulanmıştı. Yeni bir 8.0 litrelik 4 turbolu W16 motor ile geleceği düşünülen Chiron, e-turbo teknolojisi sayesinde 1,500 bhp (1,118 kW) maksimum güce sahip olacak. 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 2 saniyede tamamlayacağı söylenen rekortmen, 450 km/h (280 mph) maksimum hıza ulaşabilecek.

Üretim versiyonunun 2016 sonunda görüleceği söylentileri bulunan Bugatti Chiron, Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept olarak karşımıza çıkabilir.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. yine koeniggsegg’i geçemeyecek desenize 😀
    gittikçe ağırlaştırıyorlar bu arabayı tamamen alman kabalığı bence
    içinde herşey olsun büyük olsun kalın olsun(!) 😀

      1. 0-100 de veyron ss de daha hizliydi ageradan. Neden? Cunku veyron AWD koenigsegg arkadan itis. Bugatti koenigseggden cok agir. Bunlari ekleyince yeni bugattiyi 1:one in karsisina cikarsan sonuc yine ayni olur. Regerayi dusunemiyorum bile. Koenigsegg i kullanmis biri olarak soyluyorum gazi diplediginizde hangi viteste oldugu fark etmiyor ve direk patinaja dusuyor. Buna ragmen iyi ellerde 2.8 saniye 0-100 u agera r in.

  2. Performans olarak koenigsegg i yakalayabilmesi yine zor gorunuyor.. Zaten her yonuyoe cirkin bir aracti veyron bu da veyronun makyajli kasasi olacak gibi duruyor… Steroidli golf.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu