Haberler

Şehirli çocuk 40 yaşında!




Kullanıcılarına sunulduğu günden beri gönülleri fetheden, herkesin gözünde ‘minik’ imasıyla yer eden Polo, 40. Yıldönümü’nü Volkswagen’in üretme kararı aldığı özel bir seriyle kutlayacak

Volkswagen henüz yeni gelişmekte olduğu zamanlarda Golf’e bir kardeş çıkarmayı düşünürken Polo modelini hayata geçirdi. İlk kasasını satışa sunduğunda yıl 1975’i işaret ediyordu. O günden bu güne 4 adet jenerasyon bulunduran Polo 14 milyon satış adediyle kendini ispatlayarak gönüllerde taht kurdu. Bu başarıyı kutlamak isteyen Volkswagen de 6 adet farklı motor-şanzıman kombinasyonu sunan, 5 kapılı, 1000 tane özel seri Polo üreteceğini açıkladı. İlk kullanıcılarına ulaşacağı adresi de Almanya olarak belirledi.

Bu seride yer alan özelliklere bakarsak yine yoğunlukla görsel değişikliklerle karşılaşıyoruz. Normal versiyonunda çokça renk seçeneği bulunduran Polo 40. yılına özel Turuncu Bal adlı Metalik bir renge kavuşacak. Bu rengin asla başka bir Volkswagen’de bulunmayacağına da değinilmiş.

Rengin ötesinde üzerinde “Orijinal” yazan amblemler de çamurluklarda bulunuyor. Buna ek olarak özel kapı eşikleri bulunurken, gövde rengindeki aynalar ve karartılmış stoplar bu özel serinin ayrıntılarını oluşturuyor.

Sıra ise bu Polo’yu diğerlerinden ayıran özelliklerde. En başta 16 inç Portago isimli jantlarla bezenen model standart olarak LED ön farlara sahip. Ön taraftaki başka bir değişimse siyah ön ızgara. İç mekana gelicek olursak siyah turuncu kombinasyonunu buradada sürdüren model deri kaplamalar ve alüminyum pedallarla içerideki premium havayı yükseltiyor.

Yardım sistemleri ve donanımlara gelecek olursak bir Polo’dan beklenenin aksine otomatik klima bulunduran model Acil Fren Yardımı ve Geri Görüş Kamerasını da standart olarak sunuyor.

Herşey iyi hoş, 40. yıla da yakışır ancak herkesin aklına “Ya fiyatı?” sorusu geliyor. İlk olarak Almanya’da satışa sunulacak olan özel seri 19.950 Euro fiyat etiketine sahip. Fakat ülkemize gelir mi, gelmez mi, gelirse fiyatı ne olur bilinmiyor. Volkswagen son olarak eklemiş: “Bu 40. yıl -Polo Orginal- aynı donanım seviyesindeki bir Polo’ dan 1.119 Euro daha uygun.”

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu