Haberler

Renault Megane tamamen yenilendi




Renault’nun tamamen yenilenen Megane’ı kamuflajlı olarak objektiflere yakalandı.

Selefiyle Renault logosu haricinde neredeyse hiç bir benzerliği olmayan tamamen yenilenmiş Megane, ekteki fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere neredeyse tamam!

İç mekanda ilk olarak dikine yerleştirilmiş tablet benzeri ekran dikkatleri çekiyor. Sizi, Megane III’e kıyasla çok daha modern bir iç mekanla karşılayan yeni Megane’ın malzeme kalitesi artırılmış.

Yeni Megane, CMF platformu üzerine inşa edildiğinden bir hayli hafifleyeceğini söylemek güç değil. Motor skalası ise Megane III’den tanıdık. Hafifleme sayesinde azalan emisyon değerleri ile 1.2 ve 1.6 litrelik turbo benzinli TCe ünitelerin yanı sıra 1.5 ve 1.6 dCi turbo dizel üniteler de kullanılacak.

Birkaç hafta içinde, yeni Megane hakkında tüm detaylar Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak. Muhtemelen ilk etapta 5 kapılı hatchback modelleri ardından station-wagon ve coupe modelleri göreceğiz.

Berkan Varmış

Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Renault şu plastik ölücülüğünden kurtulduysa bir gömlek atlamıştır gözüme ama test sürüşüne çıkalım bir görelim bakalım

  2. renault kullanmıyorum ama ülkemizde renault’nun yeterince saygıyı gördüğünü düşünmüyorum. referans gösterilebilecek dizel motorları var. eylülü sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu