Haberler

Toyota satışları patladı




Toyota, Türkiye pazarında da yılın ilk yarısındaki 23 bin 307 adetlik satış adeti ile önceki yılın ilk yarısına göre satışlarında yüzde 94’lük bir büyüme gösterdi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılının ilk yarısında çok başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek “Pazar büyümesinin çok üzerinde bir büyüme ile pazar payımızı yükselttik. Bu yükselişte yenilenen modellerimizle ile birlikte Türkiye’de üretilen Corolla itici gücümüz oldu. Donanımı ve genişliği ile yönetici ve makam aracı olarak kabul gören Corolla, kamu ve özel sektörde filo olarak da tercih edildi. Yıl başında yaptığımız değerlendirmelerde Toyota olarak,  2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedeflemiştik. İlk yarı satış performansımıza baktığımızda bu hedefi rahatlıkla yakalayacağımızı ve hatta geçeceğimizi söyleyebiliriz” dedi.

Hibrit Satışları da Yükseldi

Toyota’nın hibrit otomobil satışlarında da artışlar meydana geldi. Toyota, Avrupa’da 101 bin hibrit otomobil satışıyla geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla yüzde 12’lik artışa imza attı. Türkiye’de de satılan Toyota Yaris Hybrid geçen yılın ilk yarısına göre Avrupa’daki satışlarını yüzde 21 artırarak güçlü bir konum elde etmeyi de başardı. Avrupa’da satılan her üç Yaris’ten birinin hibrit model olması dikkat çekerken, Toyota’nın hibrit modelleri Avrupa’daki toplam satışlarının yüzde 22’sini oluşturuyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Alper bey Yeni corralada 10 binlira indirim yaptılar. 1.33 motorlusunu satmaya başladılar. İnternette reklam yaptılar. Tabiki satışları patladı. Millet B sınıfı kompak alacağına 52000 tl ye 1.33 corolla alıyor 8 hava yastıklı. Eskiden Chevrolet cruse vardı. Şimdi yeni 1.33 corrola var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu