Haberler

Yeni nesil aydınlatma kompakt sınıfta




Audi, yenilenen kompakt premium sedan modeli A4’ün tanıtım videolarını yayınlamaya devam ediyor. Bu sefer sıra opsiyonel Matrix LED aydınlatmalı farlarda.

B9 kasa kodlu 2016 A4’te standart olarak Xenon Plus ön farlar bulunuyor. Ancak opsiyonel olarak LED aydınlatmalı hatta o da yetmezse Matrix LED aydınlatmalı ön farları tercih edebiliyorsunuz. Peki bu Matrix LED aydınlatmanın özelliği ne? 11 diyottan oluşan ve bir gözü andıran kısa hüzmeler yalnızca 20 watt güce ihtiyaç duyuyor. Uzun hüzmeler ise 12 LED ve 3 reflektörden oluşuyor. Dikiz aynasından dışarı bakacak şekilde yerleştirilen bir kameradan bilgi toplanarak aydınlatılacak alan belirleniyor. Her LED ampulü tek tek ayarlayan bir kontrol ünitesi, ihtiyaca göre ampulleri tamamen kapatıp açıyor ya da parlaklığını değiştiriyor. Her diyotun 64 farklı aydınlatma seviyesi bulunuyor.

Bu yöntem sayesinde Matrix LED aydınlatmalı ön farların milyonlarca farklı kombinasyonda ışık yayabildiğini belirten Audi, trafikteki diğer araçları rahatsız etmeden optimum aydınlatmayı sağlıyor. Opsiyonel olarak sunulan MMI Navigation plus sistemiyle birlikte çalışarak sürücü bir viraja girerken direksiyonu bile çevirmeden önce farlar otomatik olarak viraj içini aydınlatıyor. Matrix LED aydınlatmalı ön farlardaki dinamik sinyaller ise dönülecek yöne doğru içeriden dışarıya sırayla yanıp sönüyor ve hoş bir görüntü oluşturuyor.

Matrix LEDlerin düşündüren tek yanı ise fiyatı. Söylentilere göre bu opsiyonun fiyatının 2,500 € olması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=JDcHCxCRHBw

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu