Haberler

Yeni Peugeot 3008 ilk kez görüldü




İkinci jenerasyon Peugeot 3008, casus fotoğrafçılar tarafından ilk kez görüntüledi.

Etrafta beyaz rengiyle sık sık karşımıza çıkan, tasarımıyla bir crossover’dan çok yerden yüksekliği arttırılmış bir MPV’ye benzeyen Peugeot 3008, yenileniyor. Crossover adını daha iyi taşıyacak bir tasarımla gelecek gibi görünen yeni 3008, genel anlamda otomobil satışlarının önceki yıllara oranla düştüğü şu günlerde, piyasanın altını üstüne getiren CUV sınıfında payını arttırmayı hedefleyecek. 2012 yılında toplamda 441.500 adetlik satışa ulaştıktan sonra makyajlanan model, 2008 yılından bu yana piyasada. 3008’in en büyük rakiplerinden olan ve çok benzer bir pazarlama taktiğiyle 2007 yılında piyasaya çıkıp 2011 yılında makyajlanan Volkswagen Tiguan’da tamamen yenilenmeye hazırlanıyor.

Peugeot yöneticisi Maxime Picat, yeni 3008’in aracın satış rakamlarının en yüksek olduğu bölge olan Çin otomotiv pazarından etkilenerek şekillendirildiğini belirtti. Peugeot 308 modelinde gördüğümüz 3 ve 4 silindirli turboşarjlı benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunulması beklenen crossover, ilk neslinde olduğu gibi bir hibrit versiyona da sahip olabilir. Standart olarak önden çekişli olarak sunulacak model, ülkemizde bir türlü gerçeğe dönüşmese de opsiyonel olarak 4 tekerlekten çekiş sistemiyle tercih edilebilecek.

Fransız üreticinin yenilenen 3008’i gelecek yılın ilk yarısında, yüksek ihtimalle Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu