Haberler

Yeni rekortmen




Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn’un, kısa bir süre önce Bugatti Veyron Hybrid hakkında yaptığı açıklamanın ardından haberimize konu olan fakat pek de net olmayan bu casus fotoğraf ortaya çıktı.

Los Angeles havaalanında görüntülendiği belirtilen bu prototipin ardından Bugatti’nin Pebble Beach Concourse d’Elegance etkinliğinde bir sürpriz yapacağı dedikoduları iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Eğer Bugatti, gizli tuttuğu bu çalışmayı herhangi bir casus fotoğraf olmadan ilk olarak Pebble Beach’te tanıtmayı düşündüyse ne yazık ki Instagram kullanıcısı Paul Woodman’ı hesaba katmamış. Woodman, detaylı ve net bir fotoğraf çekemese de çok agresif ve çok sportif olarak nitelendirdiği bu otomobili yakından gören sayılı kişilerden olmayı başarmış.

Resmi olarak açıklanmasa da Bugatti Chiron ismiyle anılması muhtemel  bu otomobilin 8 litrelik W16 motorla donatılacağı belirtilirken motorda kullanılan dört turbonun tamamı elektrik destekli olacak. Bugatti içindeki kaynaklar, 1500 PS güç ve 1500 Nm tork değeriyle birlikte düşük bir ağırlığa sahip olacağını belirttikleri otomobilin bu değişimlerle birlikte 0’dan 100 km/sa’lik hıza sadece 2 sn’de çıkacağını ifade ediyorlar.

Bugatti, 463 km/sa‘lik maksimum hızıyla havacılık sektörüne göz kırpan Chiron’un resmi tanıtımı için gelecek yılın ikinci yarısını beklerken, üretim modelinden önce prototip modelini görücüye çıkarmayı planlıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu