Haberler

Yeni Sportage kamuflajsız yakalandı




Dördüncü nesil Kia Sportage, kameralara kamuflajsız bir şekilde yakalandı.

Daha önce birisi Nürburgring’de olmak üzere defalarca kamuflajlı bir şekilde kameralara yakalanan yeni Kia Sportage, tanıtımına yaklaşık bir ay kala adeta saklayacak bir şeyin kalmadığını gösteriyor.

Baştan aşağı yenilenen kompakt crossover, yeni nesil Hyundai Tucson ile aynı platforma sahip. Videoda aracın arka tasarımını tüm detaylarıyla görebiliyoruz. Selefiyle karşılaştırıldığında çok daha spotif görünen modelin fotoğraflarda görülen ön tasarımında ise markanın kimliği haline gelen ön ızgara, alüminyum gövde altı korumaları ve Pro Cee’d GT modelindekileri anımsatan küp şeklindeki LED gündüz farları göze çarpıyor.

Koreli üretici, iç mekanı daha önceki casus fotoğraflarda görüntülenen araç için “şimdiye kadarki en rafine ve yüksek kaliteli kabin” sözünü vermişti. Bunu sağlamak için Sportage modelinin büyük kardeşi Sorento ve orta segment sedan modeli Optima ile ortak parçalar kullanılacak.

Platformunu Tucson ile paylaştığı için aynı motor seçenekleriyle geleceği düşünülen Sportage, 1.6 litrelik benzinli atmosferik motoruyla 135 PS (99 kW) güce ulaşırken aynı motorun turbo versiyonunda 176 PS (129 kW) güç sunabilecek. Dizel tarafında ülkemizde vergi mağduru konumunda bulunan ve 115 PS (85 kW) güç üreten 1.7 litrelik CRDi yer alacakken en üstteki 2.0 litrelik dizel seçeneğinin 136 PS (100 kW) ve 184 PS (135 kW) güç üreten iki farklı versiyonu bulunacak. Standart olarak önden çekiş konfigürasyonuyla gelecek kompakt crossover, opsiyonel olarak AWD seçeneğine yükseltilebilecek. Şanzıman seçeneklerinin ise 6 ileri manuel, 6 ileri otomatik ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şeklinde olacağı düşünülüyor.

15 Eylül’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak 2016 Kia Sportage’ın yıl sonundan önce satışa çıkacağı belirtiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=iV5-r0fjvNM

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. arkanın güzelliğinin önde yok… Birde niye 1.7 dizel çıkartıyorlar anlamıyorum. Şunu 1.6 yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu