Haberler

Otomobilleri tanırken, Türkiye’nin en güzel yerlerini de keşfedin




Otopark’ı aile ortamına çeviren olgu şüphesiz ortak tutkular. Hepimiz sanki aynı anne-babanın evlatlarıymış gibi; benzer konulardan hoşnut oluyor, benzer duygularla besleniyoruz. Hayatımızın her aşamasında otomobillere o kadar bağlıyız ki, onlarsız bir hayat düşünemiyoruz. Çocukluğumuzda oyuncak halleriyle oynuyor, yoldan geçen ağır toplara büyük bir hayranlıkla bakıyoruz. Tâ ki direksiyon başına geçtiğimiz ilk ana kadar. İşte o zaman bizim için taşıdıkları anlamlar netleşiyor ve belki de ömrümüzün sonuna kadar onlardan ayrı kalamayacağımızı anlıyoruz. Yaş ilerliyor; lise, üniversite derken bir de bakmışsınız meslek sahibi oluyoruz. Hayatın çizgileri bir bir etrafınızı sarmaya devam ediyor; kim bilir belki eşinizle güzel bir tatile çıkıyor, ya da mesleğinizin gereklerini yerine getirmek için kilometrelerce yol katediyorsunuz. Tüm bunlar ola duruken onlarla beraber olduğumuz her an; sağlarını sollarını kurcalamaya ya da seslerini dinlemeye devam ediyoruz. Özetle otomobiller yaşamlarımızın içinde yer alan eğlence kaynaklarımız.

“istanbul” adlı üyemiz, gerçek adı Ali Darbaz. Onu tanıyanlar ise kendisine “Hypermiler Ali” diyor. Bazen iş icabı direksiyonun başına geçiyor, bazen ise ailesi ile güzel bir haftasonu geçirmek için. Lakabından da anlaşılacağı üzere mümkün olan en düşük maliyet ile yolculuklarını tamamlamaya çalışıyor. Kampanyalardan araba kiralıyor, yakıt tüketimine göre GPS ve internet kullanarak  gidilecek rotaları çıkarıyor. Bunu yaparken de otomobilleri kurcalayıp analiz ediyor. Edindiği bilgileri bloğuna yazarak yayınlıyor. Envai çeşit resimler ve videolar ise bu yazıların tatı, tuzu.

Aynı zamanda koyu bir Otopark takipçisi olan Ali Darbaz’ın bloğunda, test ettiği otomobilleri en ince detayına kadar tanıyorsunuz. Üstelik bu sırada Türkiye’nin farklı rotalarında yolculuğa çıkıyor, enfes manzara resimleri ile oralara kadar gidiyor ve yeni lezzetler keşfediyorsunuz.

Ali Darbaz’ın bloğunu biz çok beğendik. Sizlerin de bu renkli yazıları okuması için:

http://uberjager.blogspot.com.tr/

adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Çeşitli içeriklerle karşılaşacağınız bu ortamda canınızın sıkılmayacağı kesin.

Sağlıcakla kalın,

Otopark ailesi.

Ali Darbaz’ın bloğundan bir kaç kare:

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ellerinizi yüreğinize sağlık. Otopark’a haber olmak benim gibi amatör için nefis bir duygu. Çok teşekkür ederim.

      1. Hmm tmm tesekkurler blogda orayi baslangic olarak gorunce heycanlandim biraz ben orda oturuyorum cunku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu