Haberler

Elektrikli tank: Audi e-tron quattro




Audi 2015 Frankfurt Motor Şovu’nda e-tron quattro konseptini tanıttı.

Audi’nin teknik gelişim departmanı üyelerinden Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, “Audi 2018 yılından itibaren bütün lüks SUV’larında elektrikli motor desteği sunacak.” şeklinde bir açıklamada bulundu. “Audi e-tron quattro geliştirilmiş menzili, çok keyifli sürüş özellikleri, ilgi çekici tasarımı ve mükemmel konforu ile geleceğin elektrikli SUV’larına öncelik etmiş bir model olacak.” şeklinde açıklamalarına devam etti.

Bu aracın 3 adet elektrikli motoru bulunacak. Bir tanesi ön tekerlere gücünü aktarırken, diğer 2 motor arkadaki tekerleklere güçlerini aktaracaklar. Araç normal sürüş modunda 435 beygir güç üretirken, boost moduna alındığında 503 beygire kadar güç üretebilecek ve toplamda 800 Nm tork üreterek 4.6 saniyede 100 km/sa hıza çıkabilecek.

Lityum-iyon pil teknolojisi kullanılacak olan aracın pilleri yolcu kabininin altında olacak ve 500 kilometre’den daha fazla menzil sunacak. Araç hem doğru akım (DC) hemde alternatif akımla (AC) şarj edilebilecek. Doğru akım teknolojileri ile 50 dakikada şarj olacağı belirtilen otomobil alternatif akım aracılığı ile Audi Wireless Charging teknoloji adı verilen yeni teknolojisi ile kablosuz olarak şarj edilebilecek.

Araç 4.88 uzunluğunda, 1.93 metre genişliğinde ve 1.54 metre yüksekliğinde olacak. Aracın hava direnci sürtünme katsayısı 0.25’e indirilmiş ve bu değer SUV segmenti için bugüne kadar elde edilmiş en başarılı sonuç.

Aracın iç kabininde konsolun orta kısmında 2 adet dokunmatik ekran yer alıyor, sürücünün önünde solunda ise sürücü kontrolleri bir dokunmatik ekran aracılığı ile yapılabiliyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu