Haberler

7 koltuklu SsangYong Tivoli yakalandı




Yılbaşına doğru tanıtılması beklenen 7 koltuklu SsangYong Tivoli, objektiflere yakalandı.

Gelecek hafta Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarılacak XLV-Air konseptiyle tasarımından ipuçlarının paylaşılacağı modelin standart Tivoli’den yaklaşık 300 mm daha uzun olacağı söyleniyor. Uzunlukta yapılan bu değişiklik sadece 2 ek koltuk eklemekle kalmayıp bagaj hacmini de arttıracak.

Motor seçenekleri standart Tivoli ile aynı olacak, yani 128 PS (94 kW) maksimum güç ve 160 Nm (118 Nm) maksimum tork değerlerine sahip 1.6 litrelik atmosferik benzinli ünite ile 115 PS (84 kW) maksimum güç ve 300 Nm (221 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip 1.6 litrelik turbodizel ünite, 6 ileri otomatik ya da 6 ileri manuel şanzıman seçenekleriyle görev yapacak. Araçlar standart olarak önden çekişli konfigürasyonda sunulacakken dizel seçenek dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonuyla satın alınabilecek.

Tasarıma gelirsek, önden 5 koltuklu Tivoli ile tıpatıp aynı olması beklenen 7 koltuklu varyasyonun casus fotoğraflarda da görülebildiği üzere açık bir şekilde daha uzun olduğu görülüyor. Ağır kamuflaj nedeniyle daha fazla detay göremiyoruz ancak stop lambaları ve tavan spoilerinin ufak değişikliklere sahne olduğunu söyleyebiliriz.

Gelecek yılın başında satışına başlanacağı düşünülen 7 koltuklu Tivoli’nin tahmin edilebileceği üzere ülkemizde 54.600 TL’lik etikete sahip 5 koltuklu Tivoli’den biraz daha pahalı olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu