Haberler

A4 Allroad Quattro lansmanı bekleyemedi




Gelecek yıl piyasaya sunulması beklenen Audi A4 Allroad Quattro’nun lansmanda gözler önüne sunulması bekleniyordu. Dijital olarak hayal edilen ve böylece gerçeğe çok yakın bir portreyi önümüze koyan Audi, ayrıntıları açıklamış.

Günümüz teknolojisi sayesinde ayan beyan ortada olan A4 Allroad Quattro göründüğü üzre A4 Avant’a çok benziyor. A4 Avant’dan farklı olarak bel altında siyah detaylara ve buna ek olarak paslanmaz çelik koruma demirlerine sahip olan modelin Crossover kimliğine büründüğünü söylemek hiç zor değil. Bu kimliği destekleyen alaşım jantları ve yüksek gövdesiyle off-road’a yatkın olduğunu kanıtlayan model, sürekli 4 tekerlekten çekiş sistemiyle adeta parmak ısırtıyor.

Baz versiyonda 1.4 TFSI motorla satın alınabilecek olan model, hepinizin düşündüğü gibi sadece bu güçsüz versiyonla kalmayacak. 2.0 TFSI (190 beygir ve 252 beygir), 2.0 TDI (150 beygir ve 190 beygir) seçeneklerini de bünyesinde bulunduracak olan model en üst seviye olarak da 3.0 TDI (218 ve 272 beygirlik) ünitelerle satın alınabilecek.

Önümüzdeki Mart ayında Cenevre Motor Show’da tanıtılması beklenen model, kısa bir süre sonra da satışa sunulacak. Fiyatlandırma konusu ise tamamen mantığa dayalı olarak yapılan tahminlerden oluşuyor. Kendisine benzeyen A4 Avant kardeşinin 2.0 TDI üniteye satın alındığında 38.800 Euro’luk etikete sahip olduğu düşünüldüğünde, yeni A4 Allroad Quattro’nun 40.000 Euro’nun üstünde bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu