FeaturedTestler

Al Capone: Volkswagen Passat 2.0 TDI Highline




  • Motor: 1968 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 150 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 340 Nm @ 1750 – 3000 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 8,7 sn
  • Son hız: 218 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 46-58-62 dB
  • Ağırlık: 1501 kg
  • Bagaj hacmi: 586 litre
  • Fiyat: 195.000 TL

 

+ Yol tutuş
+ Sürüş keyfi
+ Frenler
+ Şanzıman
+ Malzeme kalitesi
+ Ekranlar
+ Eşya gözleri
+ Arka yaşam alanı
+ Bagaj

Yalıtım
Auto hold
Kısa farlar

Test Notları:

  • Önceden kazalı olduğunu bildiğimiz test aracının klima kumandalarından ve sağ A sütunundan bolca trim sesi geliyordu.
  • Çekimler esnasında sol arka kapı cam çıtası ayrıldı.
  • Geri görüş kamerası yok fakat optik sensör ve grafikler iyi çalışıyor.
  • Arka koltuklar bagajdan da yatırılabiliyor.
  • Elektronik el freni otomatik devreye giriyor ve çıkıyor.
  • Ön koltuk kafalıkları öne-arkaya doğru ayarlanabiliyor.
  • Kaput amortisörlü.

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

151 Yorum

  1. Ben de de aynı neden böyle. Otopark caree
    Sanırım videoyu indirecegim bi de 57 dk indiğinde kalite az da olsa artıyor gibi en azından bende

  2. Bişey diycem ama And kızıcak. umarım beklediğim performans videosu Sinan pow da izleyebilceğim. Passatı sürüş dinamiklerini överken aynı nada yapabilseydin keşke. Beno eski yaz testlerindeki performans videolarını özledim.

  3. Çok güzel ve doyurucu olmuş tam olması gerektiği gibi fakat özellikle dikkat ettim 116d yi zorladığınız gibi zorlamamışsınız bu arabayı gördüğümüz sahneler üzerinden yapıyorum tabiki. 116d de hardcore bir zorlama vardı hız açısından da. Merakla Pov’u bekliyoruz. İyi çalışmalar.

  4. sevmediğim vosvosun sevmediğim modelinin 1 saatlik testini izledim.. İşte otopark ve And ın farkı..Teşekkürler

  5. videonun sonu da arabanın “ırzına” nasıl geçildiğini ispatlar nitelikte 🙂

  6. bir arabanın yüzde 80 limitlerine çıkabilyorsunuz lafından araba potansiyelinin altında güven veriyor anlamı çıkmıyor mu.. Ya da passatin dönemeyeceği viraj icat edilmediğini mi söylemek istiyorsun:) Bence hissiyatı düşük bir araç 120 ile girdik 140 la da gireriz dedik girdik 160 la da gireriz dedik girdik 180 le de gireriz dedik patladık.. (önceki testerlara da böyle olmuş olabilir)
    Örneğin fordlarda bir virajın limitine tek seferde ulaşabilirsin araba bunu sana hissetttirir bundan fazlasıyla patlarsın der:)

  7. 57 dakikalık videonun çoğu kısmı doyurucuydu fakat; Ford ile VW karşılaştırmasını doğru bulmuyorum. Elbette liste fiyatı üzerinden bakınca And haklı. Ama bayilerle ciddi alıcı gibi oturup konuştuğunuzda aradaki fiyat farkının hatırı sayılır seviyede arttığı görülecektir.

    Passat gerçekten muhteşem bir arabadır. Fakat ikisi de 2.0 lt olmasına karşın Audi A4 Allroad’dan bile fiyatının fazla olması pek mantıklı gelmiyor. Biri 8 senelik diğeri bir senelik vs ama rafinelik konusu ortaya girince işin rengi değişmeli.
    Bence And’ın dediği gibi ederinin 20-30bin değil, test aracı için konuşuyorum 40-50bin üzerinde.

  8. Arka stop farlarının frenleme esnasinda hareketine deginilmemis böyle güzel bir ayrıntı atlanmış.

  9. Yeni Passatı kendi yaş grubuma hitap etmese de deneme fırsatım oldu benim de videodaki çoğu şeye katılıyorum sürüş dinamikleri konusunda aracı zorlayamadım araç sahibi yanımda olduğundan dolayı 🙂 anca Yeni kasa Mondeo – Passat – Insignia denemiş biri olarak bu üçü arasında Passat bir tık daha önde. Merak ettiğim ise yeni Superb. Kalite olarak belki Passattan bir tık aşağıdadır ancak şuan piyasanın şişirilmiş fiyatları arasında F/P olarak iyi bir araç gibi görünüyor kendim de fırsatım olsa test etmek istesem de bir an önce sizlerden Superb testi bekliyoruz. Ayrıca bu aracın 1.6 TDI 120hp versiyonunu kullanmıştım onda araç biraz daha sessiz gelmişti bana önceki kasaya göre özellikle düşük hızlarda bahsedildiği kadar ses gelmiyordu ancak 100km üstü hızdaki rüzgar sesi onda da mevcuttu.

    1. yeni kasa superbi babama aldık. 1500 km civarı kullandım aracı. passatıda bayide incelemiştim, superbin içi bana daha kaliteli geldi. örneğin vites çevresindeki plastik aksam passatta sert plastikken superbde yumuşak plastik kullanılmış. sürüş konforu olarakta passatı kullanmadım ama testte çukurlardan geçerken duyulan patır kütür sesler superbde kesinlikle yok. aracın en çok süspansiyon konforunu beğendim diyebilirm hatta. sessiz çalıştığı gibi kasis, çukur, kısa keskin yol pürüzleri, köprü bağlantı noktaları çok güzel absorbe ediliyor. virajdada güven veriyor, çizgisinden çıkarmak zor. limitte test etmedim ama passat kadarda iyi olacağını sanmıyorum yol tutuş ve sürüş dinamikleri olarak. direksiyonda olması gerektiği gibi çalışıyor ama yine and’ın öve öve bitiremediği passatın direksiyonu kadar iyi olduğunu sanmıyorum.

  10. Bu paraya Passat almanın mantığı yok. 2 litreye çıkan insan için 320 d göz kırpıyor. 1.6 dizel çok daha mantıklı.

  11. OOOO YEEEAAAHHH 🙂

    TÜM EKİBİN ELİNE SAĞLIK.
    ARAÇ BEKLEDİĞİMDEN İYİ ÇIKTI.

  12. Mükemmel bir test, diğerleri gibi.Tüm boş zamanlarımda otopark videoları izleme şansım olsa kesinlikle reddetmem değerlendiririm bu şansı.Başarılar.

  13. 18’lik jantların ve contisportcontact 5 lastiklerin bu bahsettiğiniz yol tutuşa etkisi tahmini yüzde kaç ben onu merak ediyorum. Çünkü bu ebat jant ve lastik markası, konfor-performans arası dengeden ziyade daha performansa yönelik gibi duruyor.

  14. Gerçekten güzel test olmuş. Kadın gözüyle ve panpalar videosunu dört gözle bekliyoruz. Bir önceki nesil passat testinden sonra. Bu aracın sürüş dinamiklerinin ve hissinin bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum fakat mühendisler isteyince oluyormuş demekki. Hatta o dönemki passat testinizi izleyip passat almak isterken İnsignia almıştım sırf sürüş dinamiğinden dolayı. Gerçekten testleri 5 video şeklinde genişletmeniz çok doğru bir seçim olmuş. Ve otopark büyümeye hız kesmeden devam ediyor.Bu arada yeni skoda superb testi ne zaman gelcek. Asıl o aracı çok merak ediyorum. Eren Tekin test etmiş superb i testi izledim. Fakat aracı o kadar çok kötülemişki test superb testinden çok passat testi olmuş. Tamam Eren Tekinin VW a karşı bir sempatisi olduğunun izlediğim test videolarından anlaşılıyor. Fakat ilk defa bu kadar yanlı bir test yapmış. Şu an o testten dolayı çok büyük tepki almış durumda herkezden. Aynı şasi alt yapısına sahip hatta çoğu parçası aynı olan araç için bu kadar fark olması bana hiç mantıklı gelmedi. 10 larca testini izledim iki aracında arasında gerçekten çok fazla fark yok yurt dışı testlerinde. O yüzden acilen sizden Superb testi bekliyoruz dört gözle. Yolunuz açık olsun büyümeye devam OTOPARK ekibi.

  15. yine her zamanki gibi güzel bir test olmuş.abi bi de ışıkta selamlaştığın rioyu test etseniz çok güzel olacak valla 🙂 1 seneden fazladır kullanıyorum ve çok başarılı bi araba. belki sizin testinizle biraz daha bilinirliği artar ve diğer rakipleri karşısında potaya girer.cidden markaya ve arabaya yazık oluyor 🙁

      1. kesinlikle düşünmüyorum.bilinirlik artarsa talep artar 🙂 böylelikle aksesuar yedek parça konusunda sıkıntı yaşamayız.örneğin ben spoiler almak istiyorum ama sadece serviste var ve bana montaj dahil 450 lira fiyat veriyorlar.bi fiestanın sanayide orjinal spoilerini 100liraya takıyorlar 🙂

  16. Fiyat konusu baya gündemde bu otomobilde. Benim görüşüm Vwde aslında ülkemizdeki çoğu markada ama Vwde daha fazla, aracı pahalılaştıran etmen dizel-otomatik kombinasyonu. Kuzenim bu aracı 125’lik tsi manuel highline kombinasyonuyla ocak ayında 94000 Tl’ye aldı. Bence gayet makul bir rakam. Keza gene diğer markaların fiyat listelerine baktığımda aynı versiyonlarda dizel-otomatik istendiğinde 25-30bin Tl bir fark varki bu rakam inanılmaz fazla.Otomatik vites iyidir hoşdur güzeldir ama kendim için konuşursam bi aracın otomatik vitesine(ne kadar iyi olursa olsun) 13bin lira vermem. Ama firmalar bu dizel-otomatik talebini gördüler ve fiyatlarını da şişirdiler. Kaçımızın bu kombinasyona ihtiyacı var o tartışılır.

  17. tip olarak ilk defa bir passatı beğenmiştim. demek ki sadece tipi iyi değilmiş. bir kaç donanım (kör nokta,mirror link vs ) çıkararak 1.6 tdi fiyatını merak ettim açıkcası.

      1. Giulia ile kıyaslarsak herhalde passat daha kötü, alfist fln değilim ama giulia hakkaten çok tatlı duruyor. toplu güzel bir sedan. bunlar gibi limuzinimsi durmuyor.

  18. Testi 1 solukta okudum test için teşekkür ederiz harikulade olmuş fakat bazı eleştirilerim olacak izninizle ;

    1-Aracın konforundaki sertliğinden bahsetmişsiniz fakat şu konuyu atlamışsınız. 18” jantlar highline seviyesinde standart olarak sunuluyor. Comfortline ve Trendline da işler değişiyor. Comfortline da 215/55r17 Gibi EŞŞEK kadar yanak ölçüsüne sahip bir lastik geliyor yaklaşık 117.5mm gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam.. E tabi buda konforu inanılmaz ölçüde arttırıyor.. 105mm lik 18” jantlara göre. Keza Trendline da gelen 130 küsür mm yanak tercih edilirse dahada konforlu oluyor. Yani bu araçta lastik seçimi büyük faktör. Ayrıca Highline alıpda 17” jant tercih edebilmeniz yine mümkün. Doğuş oto size donanımlar arasında atlama imkanını fazlasıyla sunuyor. TRENDLİNE bir passat alıp HİGHLİNE bir passattan daha dolu hale getirebilmeniz mümkün. Çünkü size 3 sayfalık opsiyon listesi sunuyor doğuş oto ve doldurabildiğine doldur problem yok.. Aynı durum FORDDA MÜMKÜN DEĞİL. STYLE donanım bir mondeoya 17” JANT bile ekletemiyorsunuz. Donanımlar çok sınırlı, Ford inanılmaz bir sınırlandırma getiriyor Sadece size dayattığı donanım ve paketleri alabiliyorsunuz. STYLE Bir mondeoya Sunroof ve Metalik boya dışında bir opsiyon koyamamak çok saçma.. Ancak Trendline bir Passata Led fardan tutunda hayalet göstergeye kadar ne isterseniz koyabilirsiniz. Bu anlamda yani aracı istediğiniz anlamda kişiselleştirebilme konusunda VW Çok iyi.

    2-Son kısımda PREMİUM araçlara değindiniz bir bölüm var. Oraya ithafen şunu söyleyebilirim. Eğerki Passat ile BMW 3 serisinin Almanyadaki fiyat farkını incelerseniz arada 3-5 bin EURO gibi komik bir rakam olduğunu görürsünüz. Bu şu demek BORUSAN Türkiyede kullanıcılara gerçekten BORUYU iteliyor.. Ve şunada bakarsanız autobild vb. gibi Alman test kuruluşlarında bir çok testte Yeni Passatın , F30 ve Yeni C serisi ile kıyaslamalarda hatta kendi Premium modeli olan Audi A4 ile kıyaslamalarda hep yüksek puanla 1. liği elde ettiğini görürsünüz. Yani burada keskin bir ayrım yapıp Biri premium diğeri değil diye kıyaslamak pek adil olmaz çünkü Almanlar bunun kıyaslamasını çoktan yapmış ve nedenlere dayandırarak Passat ı seçmişti ÖRNEK diyeceksiniz buyrun ; https://www.youtube.com/watch?v=kvU28QW37wE Yani demek istediğim F30 veya C serisi veya A4 , kesinlikle PASSATLA kıyaslanamaz diyip kestirip atmamak gerek.. Mukayese edilebilir D segmenti araçlar sonuç olarak hepsi.. Ve çok basitinden bir şey söyleyeyim İç mekan ve bagaj hacmi konusunda passat hepsinden önde 🙂

    Onun dışında test çok güzel ellerinize sağlık.. keyifle izledim. Teşekkür ederiz 🙂

  19. ya and abi ağzına sağlık ya 1 saat test yapmışsın sizin gibisi yok hayalim otopark.com un alfa romeo giulia yı test etmesi

  20. abi şu arabalrdaki dokunmatikleri anlamıyorum ya piyasada 30 liraya tablet dokunmatik panelleri var çokta güzel çalışıyolar ama binlerce lira opsiyonla aldiğimiz multi medya cihazlarıne beş para etmeyen dokunmatik panel koyuyolar

  21. And bey 31. dk içerisinde S’i anlatırken sanırım bir hata olmuş. Sağa atınca Manuel’e geçer, S’e geçiş için D konumundan aşağı doğru hafifçe dokunulur aynı BMW’nin joystick vitesi gibi bir etki oluşarak araç S’e geçer. Yine S’ten D’ye geçerken vites aşağı doğru hafif dürtülür ve vitesin konumu değişmeden şanzıman ayarı seçilmiş olunur. Güzel test her zamanki gibi. Sizi seviyoruz.

      1. Dikkat ettiyseniz D\S altında aşağı doğru bir ok var. O ok aradaki geçişin nasıl yapıldığını gösteriyor. Ben de başta bulamamıştım ama 1 2 kurcalamadan sonra buldum. Orada bir yay var. Aşağı doğru vitesi itince vites hafif aşağı gidip geliyor ve ekranda S moduna geçtiği bilgisi yazıyor. Hatta eski vw’lerden el alışkanlığı vitesi tekrar D’ye alabilmek için yanlışlıkla yukarı çekip N’ye attım ilk etapta sonradan alıştım. D veya S arasındaki her geçiş için vitesi aşağı doğru hafif ittirmek gerekiyor. Bir nevi joystick vites davranışı. Manuelde S gibi davranıyor doğru fakat frenlemede siz düşürmezseniz motor freni uygulamıyor. Araştırırsanız bana hak vereceksiniz.

        1. Son kasa a3 golf7 2016 tiguan vb yeni araçlarda sport ve drive arası geçişler böyle sağlanıyor. Bu sayede mandala basmadan ve vitesi S’ten D’ye atarken boşa kaçmadan seri bir şekilde seçebiliyorsunuz

  22. Test videosunun pov ve kadın gözünden önce yayınlanması izlenme açısından daha iyi olacaktır. Hele böyle övülen bir arabayı Sinan abinin kullanmasını daha da fazla heyecanla bekliyoruz ? (Alyanak fanlarına selam ?)

  23. benim pc 1700 lira ve o arabadaki multi medya sisteminin içinden geçer ama nedense o sistem 12 bin lira ben ayar oldğum şey tüm markaların ufak tefek şeylere çok büyük paralar istemeleri

    1. Evet markaların opsiyon adı altında insanları sağdığı bir gerçek. Üç sene önce falan bir forumda adamın teki 360 TL’ye kumandadan camları kapatma opsiyonu ekleteyim mi diye soruyordu. O kadar yüksek paralar verince 3-5 kere kullanacağımız şeye 360 lira vermekten çekinmiyoruz maalesef.

  24. Bu arabanın testini niye çektiniz ki.Belki 1.6 TDI vermediler belki bulamadınız,ama yine de “bunu bulduk bulmuşken çekelim” demek yanlış.Doğuşun ekmeğine yağ sürmenin bir alemi yok.Ford Mondeo’yla fiyat olarak kıyaslama yapmışsınız da zaten Mondeo’yu alan mı var.Ama bu paraya bu arabayı alan çok kişi var.Ve onlara bu paraya niye bu arabayı aldın diye sorsan “ben almandan başkasına binmem,ben 2.0 motordan aşağısına binmem” gibi laflarla konuşan 45-50 yaş üzeri parayı sonradan bulmuş ve bu parayı çok büyük ihtimal rahat kazanan üçkağıtla,hak yiyerek kazanan biri olma ihtimali çok yüksek. 2.0 motormuş vergiler yüksekmiş vs…Vergi yüzünden ülkemize gelmeyen 1.8 veya 2.0 motor arabaların haddi hesabı yok;o zaman 2.0 passatı da getirmesinler,wv getirdi diye bizim insanımız niye alıyor.195 bin ne lan altından mı bu …..And abi kızma ama arabadan bahsederken yapmacık bir zevk almış duygusu,yapay bir arabayı beğenmiş duygun çok rahat her halinden okunuyor,çünkü arabanın fiyatını biliyorsun ve aklına hep o geliyor.Sen WV’den araba almışsın elbet bunu söyleyemezsin ama bak senin yerine biz söylüyoruz merak etme.Bu testi niye çekmişsiniz demiştim ya yok yok siz bu arabanın testini çekmekle iyi etmişsiniz,insanlar bu arabaları görsün öyle ahım şahım olmadıklarını çok affedersiniz ama buna 195 bin verenlerin enayi olduğunu.Özetle:helal kazanılmış 195 bin bu arabaya verilmez,enayilere diyecek bişey yok onlara çünkü 199.999 TL ye de bu araba satılır (itelenir)…

    Çok ağır konuştum farkındayım,bedeline razıyım.

    1. Sen çok yanlış gelmişsin kardeşim. Otopark araba ayrımı yapmaz ne bulursa test eder. Çeşitlilik önemli bir şey yoksa hep aynı arabaların 2015-2016-2017 kasaları test edilirse bir anlamı olmaz.

      1. “Bu arabayı neden test ettiniz” derken lafın gelişiydi o,bir kaç kere oku belki anlarsın.Otopark ekibi bile diyor eskisi gibi arabaları çok sert eleştiremeyiz diye,araba vermiyorlar çünkü.Bir de bırak kendileri söylesin biz düşündüğümüzü söyleriz diye,herkesin aklı eli var.Ben otopark’ın testlerinin hepsini defalarca izlemiş,bütün yazılarını okumuş adamım.Bu arabanın 150 ACT motorunu almak varken hem daha sessiz hem daha güçlü hem vergisi az hem 2. eli daha iyi gidip 2.0 dizel almanın mantıksızlığını anlatmak istedim.Arabanın pahalı olduğunu da şurdan anla Yeni Passat 1.4 TSI ACT BMT 150 PS Trendline 85.100 TL performans hemen hemen aynı…O opsiyonlar,2.0TDİ,DSG 110 bin TL eder mi?

        1. Otopark a “bunu niye test ettiniz, 1.6 TDI mı yoktu?” diye söylenmenize tepkimi belirttim. Yoksa vergiden dolayı çok mantıksız haklısınız. Fakat Otopark’a bunu incelemeyin, şunu inceleyin demek yanlıştır. Onlar Passat istedi, Doğuş’ta onlara 2.0TDI DSG 4Motion 150BG verdi. 2.0TDI diye test etmiyecek değiller ya.

  25. B8 highline 1.4 tsi 150 hp test etmiştik. Araç üst sınıf hissi veriyor birde LED farları ve 18 inç jantlar ile çok dikkat çekiyor 🙂

  26. Abi yıllardır millete anlatmaya çalıştığım demek istediğim vw arabalarının ” pahalı ” konusunu mantık çerçevesi içinde gayet net bir şekilde açıklamışsın. Forumlarda orda burda nasıl vw fanatikleri varsa bir kesimde vw düşmanı olmuş. Vw testlerinin altında kesin bir tane ” pahalıya boş araba satıyorlar ” yorumu vardır. Ve bu yorumu okuduktan sonra rakiplerinin fiyat listesine bakıyorum ee fiyatlar hemen hemen aynı seviyelerde. Ne bileyim herhangi bir araba markasını sırf böyle bir algı var diye kayıtsız şartsız eleştirmenin bir mantığı yok.

    Test için tüm ekibin emeğine sağlık.

  27. Araba hk söylemek istediğim tek şey şu: “Araba adeta sizin bir uzvunuz haline geliyor,avucunuzun içine yerleşiyor” cümleleri sadece Cupra için sarfetmiştin. Çok şaşırdım:)

    Testin sonunda fiyat politikası için konuşman iyi oldu. Bu forumda her allahın günü vag ve doğuşa sallayan (sanki onlara zorla araba satıyorlar hiç anlamış değilim) ama maalesef BOŞ SALLAYAN kişilere çok güzel bir cevap vermişsin. İyi ki de bu konuşmayı yaptın çünkü artık dayanılmaz derecede kabak tadı vermişlerdi. Bu saatten sonra bir kısmı seni ilah olarak gördükleri için ya susacaklar ya da VAG hater durumları daha ağır basarsa tam bir AND hater olacaklar 🙂

    Ben bir arabaya 180k ve üzerini verecek isem ya GOLF R,LEON CUPRA gibi kalbur üstü hızlı arabalar olur ya da premium olur. Ancak bu sadece benim görüşüm ve bu arabaya 180 190k artık neyse o paraları veren insanlara da laf söyleyemem çünkü beklentiler,zevkler farklı.

    Netice olarak çok eleştirilen b7’den sonra(ki çoğu haklıydı binlerce km boyunca b7 kullandım ve hiç etkilenmedim,And’ın Jetta benzetmesindeki gibi “eee araba işte dedim”) VW b8 ile rakiplere tokatı sallamış. D segmentte ortalık kızışır 🙂

  28. testler her zamanki gibi her geçen gün dahada güzel hale geliyor elinize sağlık çok akıcı utanmasam daha uzun olmasını isteyeceğim 🙂 passat gerçekten car of the year ı haketmiş anlaşılan ama testtede belirtmişiniz ama bazı arkadaşlar anlayamıyorlar oyüzden lütfen konforun 18 jant ve csc5 ten dolayı kötü olabileceğini yol tutuşunda yine jant ve mükemmele yakın olan contisporcontac 5 in büyük etkisi olduğunu daha çok belirtseydiniz.Çünkü alt yorumlarda sanki hiç bahsedilmemiş gibi yorum yapılmış.Tekrar emeğinize sağlık pov videolarında daha çok gazlama vs bekliyoruz.Kolay Gelsin..

  29. bu arabanın alıcı kitlesi kesinlikle konfordan taviz veremez.
    bence bu konu vw için ciddi bir sorun

  30. Türkiye’de sırf bu değil bütün arabalar pahalı olduğu için firmaları suçlamanın hiçbir manası yok. Euro 3,4 lira oldu beyler! Bu arabayı Alman sitesinde oluşturunca 45.000 € gibi bir rakam çıkıyor (Almanya KDV’si %19, Türkiye %18). Oldu mu 153.000 TL? ÖTV denen de bir şey var. 1600 cc – 2000 cc arası %90! Çarpınca kaç ediyor? 290.000 TL. Eee geri kalan 100.000 TL nereye gitti?

    Ülkemizdeki ÖTV saçmalığına ve paramızın bu kadar değersizleşmesine rağmen Alman’ın otomobiline Alman’dan daha ucuza biniyoruz… Belki fabrika aşamasında fiyat aşağı çekilsin diye Türkiye’ye özel ikinci kalite malzemeler kullanılıyordur orasını bilemem.

    1. Almanya’da kimse passata binmiyor müdür,bmw mercedes e biniyorlar.Ama bir ton golf görürsün,ilginç ama gerçek.

      1. Almanlar Mercedes-Benz, BMW’den ziyade Audi’yi daha çok seviyorlar. BMW’ye Türk arabası gözüyle bakıyorlar 😀

        1. Zaten eskiden şöyle bir söz vardı: “Almanlar, Mercedes ve BMW yi satmak için Audi yi binmek için yaparlar” diye.

      2. Hocam Almanya’da 3 şehire gittim Frankfurt, Berlin, Dortmund. Bizim İstanbul’daki kadar son model Bmw, Audi, Mercedes görmedim. Almanlar bir araba aldıklarında o araç ömrünü tamamlayana kadar binmeye çalışıyolar. Ordaki son modellerin çoğuna da bizim Türkler biniyor.

    2. Yanlış bilmiyorsam hesaplamanız da hata var. Önce aracın bayi çıkışının üzerine ötv eklenir daha sonra ötvli fiyat üzerinden kdv hesaplanıp eklenerek satışa sunulur.

  31. Sevgili @and yine her yönüyle mükemmel bir test olmuş. Şurası neydi diyebileceğim bişey akılda kalmadı binmiş gibi olduk arabaya tabi samimiyetinize guvenmemizin de etkisi fazla
    Sürüş dinamiklerini anlatırken aklıma geldi ;zaten çok zor şartlarda kısıtlı zamanlarda test yapıyorsunuz ama mesela farklı yerlerde test yapabilseniz daha da güzel olurdu mesela sürüş dinamiklerini daha önce paylaştığınız efsane yolların birinde. ..

  32. volkanın oglum iyi misin diye koşuşuna yarıldım 😀 test cok iyi elinize saglık fakat and abiden rica ettigim kaporta konusundaki istegim unutulmus, saglık olsun. hala merak ediyorum kaportası konserve gibi mi diye.

  33. ayrıca merak ettiğim birşey var bilen arkadaslar yanıtlarlarsa cok sevinirim. simdi bi samsung lenovo apple tabletlerin fiyatıyla bu dokunmatik arac multimedya sisteminin fiyatını karsılastırdıgınızda arada ucurum var ve dokunmatik olarak islemci olarak vs samsung lenovo ya da ipad cok cok ustun oraya alıp bi ipad koyamıyorlar mı kendilerine gore revize edip bende bunu dusunuyorum hazırda teknoloji mevcutken kendileri deli paralara multimedya sistem üretmeye calısıyorlar bunun mantıgı nedir?

    1. Özgünlük ve kar oranı olabilir. Oraya kalkıp bir İpad koysa çok pahalı satamaz belki. Ama kendi sistemini koyunca istediği fiyata satıyor. Bu tamamen benim görüşüm tabi.

      1. ama oraya bir ipad bir samsung koysa diyebilirki en iyi multimedya sistemi bende benden iyi dokunmatik kullanan yok vs ki direk samsung markalı koymak zorunda degil vestelin yaptıgı gibi samsungdan alıp kendi adını basabilir bence

    2. donanımlara da motor hacmi üzerinden vergi uygulandığı için de uçuyorlar, birde o tableti oraya koyabilir ama standart android in arabanın arayüzü ile uyumlu çalışması biraz zor, avdroid tv bile yeni yeni çıktı. Alternatif olarak andriod auto, carplay (apple) gibi yöntemlerle o aletler apple veya android gibi kullanılabiliyor.

  34. otopark canlandı yine, güzel oldu videolarınızı izlemek keyifli.Keske tüm firmalar yeteri kadar araba versede cogunu test etseniz toyata Hyundai bunlardanda test bekliyoruz ayrıca eski tutulan arabalarıda test ederseniz güzel olur belli bir kullanımdan sonra ne hale geldikleri hakkında belirleyici olur

  35. Passat alacağına Toyota Skoda Opel Ford al daha iyi hem ucuz hemde kaza testlerinden passattan daha yüksek puan aldılar

  36. bu videoda passat bence kesinlikle samimi bir şekilde anlatılmıştır kendimce görüşüm ve yorumum bundan yanadır burada deliler gibi yorum yazmaya daha aracı 2 saniye bile kullanamamış ben gibi insanların burada klawye de kendi mantığıyla oluşturduğu görüşlerle yorumcu kesilmesine gerek yok benim bu videodan anladığım araç patırtılı çalışıyor darbe emişleri bir noktadan sonra vuruntu yapmaya başlıyor rüzgar sesi alıyor ama fırtına kopartmıyor he bunlara rağmen arabanın yolda sergilediği viraj kabiliyeti oldukça iyi malzeme kalitesi iyi fiyata gelince parası olmayana pahalı olana da düşünülesi bir araba şimdi tercih edilirmi burada kendi yorumu yapayım evet ben bu aracı hiç alamayacak bir maddiyata sahip olsam da hadi var diyelim durumum ben ederdim neden mi bana göre aracın patır kütür sesleri rüzgar sesleri falan çok önemli değil benim önem verdiğim iç kalite fren gücü ve viraj kabiliyetidir birde makam arabası gibi görünen araçları spor görünen araçlardan daha çok sevdiğim ve hem dinamik hemde ağır görünen bir araç olarak gördüğüm için passat tercihim olurdu kimler etmez babam etmez dijital gösterge iç kalitesi şurası yumuşak burası yumuşak diye bakmaz arabaya biner bir çukura dalar ve çukur çıkışı and beyinde yaşadığı gibi bir titreşim vuruntu yaşasın testi yarıda keser bayiye geri döner çünkü umurunda değildir virajı 120 dönecektim de 140 la döndüm bişiy olmadı durumları umurun da değildir dijitallikle doldurulmuş sensör yığını bir araç olması demek istediğim şudur ki bu araca 195.000 tl verecek olan 50 yaş ve üzeri insanlar bu aracı alınacak bir araç olarak düşüneceklerini ben sanmıyorum hadi aldı diyelim bir kaç çukurdan sonra o araç satılır yada pişmanlık duyulan bir hal alır ve son olarak kişilere tercihlere kime ve neye durumlarına göre kaliteler ve sınırlar değişe bilir tüm test videolarını ve yazılarınızı okuyan bir takipciniz olarak yaptığınız işe saygı sevgi gösteriyorum çalışmalarınızın devamını heyecanla bekliyor olacağım allah kolaylık versin iyi çalışmalar not: b8 in piyasaya çıktığında beri yapılan gerek yurt dışı gerek yurt içi testlerinin hepsini izledim Türkler tarafından tabi ki şimdi aynı şey superb için geçerli onuda izledim aylardır bekliyordum otopark ailesinden passat testini ona kavuştum şimdi superb videoları bitti yine otopark ailesinin testi kaldı onuda bekleyeceğim zevkle

  37. Bu test hakkında iki konuya değinmek istiyorum.

    Bütün testlerde olduğu gibi bu testte de tarafsız görüşlerinizi dile getirdiğinizden şüphem yok. Ancak Passat’ın alıcı kitlesi ve bu arabanın sınıfı , kullanım amacı göz önüne alındığında konfor ve yalıtımla ilgili kusurları nedeniyle 8 puan veya 4 yıldızı hak ettiğini düşünmüyorum. Kullanma fırsatı bulduğum bu araç 3,5 yıldız 7 puan gibi bir değerlendirme sonucu alması gerekiyordu diye düşünüyorum. Tabi ki şahsi fikrimdir.

    İkinci şey fiyat konusu. Türkiye’de şu marka pahallı , bu marka pahallı demek mümkün değil. Türkiye’de her araba pahallı…
    Burada şöyle düşünebilirsiniz , Biz Otopark olarak ülkedeki vergi sistemi veya vergi politikalarıyla ilgili yorum yapmak istemeyiz veya buna mecbur değiliz , ayrıca bu testlerin amacı bu değil de diyebilirsiniz. Bunu saygıyla karşılarım ancak eğer böyle bir düşünce tarzı benimseniyorsa fiyat konusunda ” uygun ” kelimesinin kullanılması pek doğru değil.Aslında hemen her testinizde ” takıldığım ” tek şey bu konu. Kime göre , neye göre uygun. Bu arabaların gümrükten giriş fiyatları belli ve sonrasında ne olduğu da belli .

    Teste verdiğiniz emek için teşekkür ederim. Her zaman ki gibi mükemmel olmuş. Elinize ağzınıza sağlık..

  38. video konusunda işler profesyonele gidiyor. incelemeyi beğendim , elinize sağlık. bütün ekip için söylüyorum.
    ama
    neden ilk söylenecekler son söyleniyor bunu anlayamadım. öncelikle aracın segmenti ve volswagen markasının yeri anlatılmalı. insanlar neye para veriyorlar anlamalı. fazladan parayı ne için verdiğimiz önemli.
    kolay gelsin.

  39. Aklıma 2 soru geliyor;
    1.si bu Passat ne ara 195k gibi fiyatları görmeye başladı?
    2.si 195k verecek olsam Passat mı alırım?
    ( üşenmedim her sonuna kadar izledim videoyu 😀 )

  40. Beyler, en boş 320d vergisiz 25.550€ Türkiye fiyatı 173 bin. Bunun rakini 190 hp trendline passattır ama bu donanımda böyle motor seçeneği yok. 2.0 dizel dsg comfortline passat vergisiz 35.150€ olup Türkiye fiyatı 152 bin. 2.0 dizel dsg highline 150 hp vergisiz 38.300€ Türkiye fiyatı 167 bin. Gördüğünüz üzere passat vergisiz fiyat olarak 320d den daha pahalı ama Türkiye’ye gelince marka imajından dolayı BMW’nin fiyatı daha çok şişiyor. Demek istediğim 180 bin passata verilmezse 25.550€ 320d’ye 173 bin hiç verilmez.

      1. 320d 30.200 euro şuan yanlış bakmadıysam en boşu.Bunu da geçtim motorlara bakıyorum bmw üstün,kasaya bakıyorum ”bence” bmw daha güzel bunuda geçiyorum 2.el ilanlarda 150 bin liraya azına kadar dolu 320d ler mevcut bence passata 180-170 bin lira para verilmez.

          1. Tamam yanlış bakmışım 25.550€ fabrika çıkış fiyatı, 320d nin almanya satış fiyatı 39.400€, 37.250€ manuel olanı.

            1. 😀 zaten sizin dediğiniz gibi olsa vw Almanya dada güzel kazık atmış olurdu bence :))

        1. Borusanın bugün itibari ile fiyat listesinde 25.550€, haklısın 180bin verilmez bu paraya 2.el E segmentleri varken, Benim görüşüm 100 binin üzerinde araç alınacaksa premium 2.el alınmalı. Tabii ki BMW daha üstün ama almanya fiyatında passat neden daha pahalı aynı motor gücü ile en boş halleri?

  41. Dur kalk esnasındaki titremenin sebebi autohold demiş And. Bence start-stop ve dizel motorun ortaklığıdır o sarsılmanın kökeni. start stop u devre dışı bıraksaydı görmeyecekti titremeyi, autohold sadece geçici ve hafif kuvvetli bir el freni mantığıyla çalışıyor. titremede payı olan bir unsur değil. test güzel olmuş, ellerinize sağlık.

  42. Şu VAG hayranlarına hastayım ya sanki babaları üretti arabayı :):) Çoğunda polo,ibiza,fabia vs. var passat övülünce tribe giriyorlar :):):):)

  43. 1.4 tsi highline manuel fiyatı 103.000 tl, 1.6 tdi manuel fiyatı 121.000 tl
    18.000tl yi gürültülü bir motora vermeyin, dsg ye 14-15 bin tl vermeyin, o lüzumsuz opsiyonlara da girmeyin. dolu dolu passatınız olsun 103000 tl ye. en mantıklı motor donanım seviyesi bu bana göre.

    1. Aradaki 60 70 k ya da alacaginiz benzinle jeremy clarkson un da dedigi gibi buradan aya kadar gidersiniz

    2. Doğuş’a gittim 125 lik highline passat almaya getirmiyoruz dediler üretimde yokmuş.

  44. Bu testi izleyip en sonunda da fiyatini öğrenince direk sahibindende 10k km altındaki 2.0 tdi a4 lerin fiyatına baktım 160 civarlara gayet dusuk km li hatta sifir gibi arabalar varken ki o arabalar bu segmenti alan insanın ihtiyacını karsiliyorken passat hic mantikli gelmedi, ben iyi domates istiyorum, manav bana keseye koyuo veriyor eve bi gidiyorum içinden super bi salatalik cikiyor napiyim seviniyimmi , benim istedigimi vermedikten sonra banane. Ayrica b7 ile 1600 km yol yaptik konfor berbatti zaten and abide cok elestirmisti bence bundaki konfor da aynisi ama ustun surus dinamikleri and abiyi hakli olarak etkiledigi icin suspansiyonlari cok cok elestirmemis.

      1. eski kasalar için bilmem ama bu passat a4 ten çok daha iyi bence.konfor olayı lastik yanağı ile alakalı

  45. Videoda belirtilmeyen benim hoşuma giden bir özellik de aracın sürücü kapısını açtığınızda rahat oturmanız için koltuğun otomatik olarak geriye gitmesi, araçtan çıkmak istediğinizde de aynı işlevi yerine getirmesiydi.

  46. Harika bir test olmuş elinize sağlık tek eleştiri şu yazı tipinin değişmesi daha modern bir yazı karakteri olabilir
    Tucson testide böyle olmalı mutlaka 🙂 başarılar

  47. uzun testlere bayılıyorum film gibi.çok keyifli oluyor.al çayını otur izle.hem bilgi sahibi ol hemde keyif yap.

  48. Öncellikle çok güzel bir test olmuş emeğinize sağlık.Ben bu arabayı ilk gördüğümde arka farlarını çok beğendim stop lambasından fren lambasına geçiş efekti güzel olmuş.Bence aracın konforu kalın yanaklı lastikle çözülür bu kadar konforsuzluğun sebebi lastik yanakları ve Türkiyede gerçekten devlet yüzünden araba fiyatları korkunç pahalı bu araçta bu vergilerle bu kadar olması normal..

  49. Yine başarılı bir test elinize sağlık.Bunun üstüne And abinin karşılaştırdığı gibi Mondeo test aracı gelse tadından yenmez diye düşünüyorum.

  50. bu arabanın süspansiyonları anlattığınız kadar konforsuz değil gibi geldi bana
    (test çok harika olmuş)

    1. Radio FG 93.7
      İstanbul dışında isen radyoyu dinlemek için TuneIn Radio indirebilirsin. Tüm işletim sistemlerinde var. Ben Tokat’ta oturuyorum, FG dinlemek için indirmek zorunda kaldım çünkü telefonumun (Sony Xperia E1) FM Radyo’sundan 93.7’ye ulaşamadım.

  51. Doğuş oto passatcıları coşturuyor.(Bkz.195.000Tl ile soğuk duş), adına şiirler yazdırtıyor, hep birlikte okuyoruz…

    Dolu dolu higline cantları
    O bir passat kapkatı
    Ulan karıştırma jettayı
    Şiker tok kapım alayı
    -The PASSATrol

  52. Test’i izlememiş olsak bile eski kasa Passat’ ın “palamut” , yeni modelin ise “Al Capone” takma ad’ına layık görülmesi bile vw’nin , passat üzerindeki değişiminin çapını gayet net anlatıyor . 195k’lık tdı değilde ,

    Acaba 125bg 1.4 tsi dsg üçlüsü (peformans orantısına bağlı olarak) , test edilen tdi gibi sürüş dinamiklerindeki aynı epikliği verebilir mi ? … sorusunu aklıma getiren bir uzun test olmuş.tebrikler tabi ..

    1. Aynı sürüş dinamiklerini verir çünkü alt yapıda hiçbir fark yok lastiklerde aynı tek fark motor 🙂

  53. Uzun testleri çok özlemişiz çok güzel pampa ve kadın gözü ile videolarını da bekliyoruz ?

  54. Eski kasa Passat’ların berbat yol tutuşundan sonra VW dersini iyi çalışmış sanırım 🙂 Mondeo reise cevap hakkı doğmuş 😉

  55. bence bu “sürüş dinamikleri” meselesini fazla ciddiye alıyorsunuz.
    büyük bir çoğunluğu 1.6 dizel olan ülkenin radarlarla dolu bozuk yollarında kullanılacak olan, ailecek çoluk çocuk binilip gezilsin diye üretilmiş passat gibi bir “baba arabası” viraja 120 ile değil de 140 la girdiğinde direksiyonun verdiği tepkilerin nasıl olduğunun falan ne gibi bir önemi olabilir ki.
    tamam herkes aynı şeye önem vermek zorunda değil ama eğer bu denli viraj manyağı bir “sürücü” iseniz zaten passatla pek ilgilenmez, gider scirocco falan alırsınız heralde.
    her ne kadar süspansiyonu ve rüzgar yalıtımını eleştirmiş olsanızda, arabanın aslında önemsiz olan daha doğrusu eksiklikleri göz önüne alındığında o kadar da önemi kalmayan yol tutuşunu o kadar beğenmiş ve buna o kadar takılmışsın ki bence biraz objektiflikten uzaklaşmışsın diye düşünüyorum 🙂
    yinede test güzel
    bu arada passatı beğenmeyen, övülmesinden rahatsız olan marka fanatiği tiplerden olduğum sanılmasın. şu anda her ne kadar biraz pahalı olsada D segmenti için tartışmasız en iyi araç olduğunu düşünüyorum. sadece benim test ettiğim araçta da farkettiğim üzere fazla gürültülü bir süspansiyonu olduğunu ve bunun çok önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum

    1. Bazıları için birçok şeyin bir arada olması iyidir. Mesela ben aracım hem az yaksın (dizel olmalı) hem konforlu ve geniş olsun hemde iyi yol tutsun isterim. Bunların tamamını Passat verebilirken Scirocco konfor,genişlik ve yakıt konularında beni üzerdi. O yüzden tercihim passattan yana oldu 🙂

    2. Normal sürüş hızlarında günümüz araçlarının hepsi beklentilerinizi karşılayacaktır. Ancak bir aracın şasinin ve yürüyen aksamının neler yapabildiğini görmek için limitlerini zorlamanız gerekir. O bozuk ve radarlar ile dolu yollarda şehirler arası giderken 120 130 km ile geyik testi misali manevra yapmanızı gerektirecek bir engelde çıkması çok olası güzel ülkemizde.. O yuzden araçları zorlamak zorundalar. Çünkü günümüz teknolojisiyle normal şartlarda her araç güzel..

  56. testlerinizi büyük bir zevkle takip ediyorum. kendi aracım olan 2011 model Honda Accord 2.0 Executive testi olsaydı keşke çok merak ediyorum aracım hakkında sizin testinizi ve görüşünüzü.

  57. Uzun zamandır takipçiniz olarak testlerinizi izlediğim bir otomobil sever olarak passat testinde rakipleri olarak c segmenti olan c serisi ve 3 serisini vermeniz akıl almaz bir durum. Ben araba testlerinizi çok beğenerek, he hafta acaba yeni bir test yayınlandı mı diye bakarken, bugün passat testini izlerken acaba 520 çok mu pahalı derken??? bir baktım otopark zaten passatı 3 ile karşılaştırıyor, onu bizim bakkal da ayırt edemiyor. Yayın hayatınızda başarılar.

    1. Testi tam izlemedin anlamadın herhalde
      And karşılaştırmak doğru olmaz dedi zaten
      Sadece bunun dolusuyla 3 ün boşunu alabiliyorsunuz dedi
      Asıl mondeoyla karşılaştırdı aracı

    2. Bmw 3 serisi D sınıfıdır değerli arkadaşım. Ayrıca testte 3 serisiyle karşılaştırmak doğru olmaz denmesi sınıf farklılığından dolayı değildir, Bmw 3 serisinin bir premium marka olmasıdır. Onunla ilgili bazı açıklamaları da var testin içinde.

      Ayrıca bu durum net bir durumdur muallak değildir.Bmw 5 serisi bir üst sınıftır. Dolayısıyla yazınızda bahsettiğiniz ” sizin bakkal ” durumu doğru ayırt etmiş. Kafası karışmış olan siz oluyorsunuz bu durumda.

      Hayırlı günler dilerim…

    3. Mercedes C serisi ve Bmw 3 serisi D segmentidir arkadaşım bilgi sahibi olmadan yorum yapma istersen. 5.20 de E segmentidir

    4. Arkadaşım ufak bi kültür olur bi bilgi düzeltmesi olur ne dersek diyelim.

      VW Passat D segmenti bir araçtır. Bmw 3 serisi ve Mercedes C serisi D+ segmenti denebilir. Yani aslında 3 serisinin direkt rakibi passat değildir. Arada “premium”luk farkı vardır.

  58. abi asla almayacağım arabalardan biri de passat. bu kadar büyük,bomboş sürüş zevki yok heryerde var(pahalı ihihhh :D) hayatta almam

  59. And abi , Adaptif şasi kontrolü (DCC) 2,0 TDI 240 ps 4motion ile geliyor, 190 lıkta
    bulunmuyor. VW nin sitesine bakmasak…

    1. Vw ‘nin sitesine bakmana gerek yok ekranda yazıyo zaten , eşşek kadar anotation eklemişler bak oraya.

  60. Test bence oldukça başarılı ve doğru bilgi dolu olmuş mondeo gelirse karşılaştırılması güzel olur.

  61. Testi saçma bulunan D segmenti araçlara merakım sebebiyle izledim ama bazı teknik iyileştirmelerin nasıl dezavantajları olacağına pek dikkat edilmemiş. Passatta trim seslerinin artmasının sebebi aracın işlem görmüş olması olduğunu düşünmüyorum, genel olarak bu sorun araçta var ayrıca esnemelerden dolayı fazla gıcırtılar olabiliyor. Bu seslerin ana sebebi önceki araca göre uzayan dingil mesafesiyle gövde esnemelerinin artması. Bu sorunlar uzun vadede dahada artacaktır. Yol tutuşunun iyileşmesine itirazım yok ama eski kasadaki süspansiyon sorunları bunda artarak devam ediyor, arka süspansiyonları çok sesli çalışıyor. D segmenti araçlardan temel beklentiler sessizlik, konfor, ortalama yol tutuş ve iç hacim olarak görülürse bunlardan hangilerini ne kadar karşıladığına değinilse bence daha mantıklı bir test olurdu. Asıl soru bence şu 140 – 160 ile viraja girmek için bu arabayı alır mıyım? Ben almazdım ama herkesin kendi düşüncesi ( bunun doğruluğunu test etmedim sadece böyle olduğunu varsayıyorum ).

  62. yeni yayın döneminde “youtube” içerik üreticisi olarak çok doğru adımlar atıyorsunuz. “kankalarla pov”, “kadın gözüyle” “o-100” ve “ilk bakış” videoları ile aynı araçtan eskisine göre 3-4 kat daha fazla izlenme elde etmek mümkün. bu incelemeyi parçalamaktan çok daha doğru bir hareket. fakat gözüme çarpan bir sorunu dile getirmem gerek. bu yeni seride en önemli içerik, esas oğlan (yada assolist) “test videosu”. bence içerik hazırlanma sırasına göre videolar yayınlanmalı ve “test” videosu en son youtube yüklenmeli. çünkü örneğin “pov” ve “kadın gözüyle”videoları sırasında aracı keşfediyorsunuz ve o heyecan içeriğe yansıyor. test videosunun hazırlanmasını adım adım yaşıyoruz ama bu heyecanlı. ama öncetest videosu yayınlanınca diğer içeriklerde yakaladığınız detayları biz öğrenmiş oluyoruz ve heyecan kalmıyor. bizde aracı sizinle aynı kronolojik sırada tanırsak daha iyi olacak.

  63. her ne kadarda eleştirilsede yine rakipleri içinde en çok satanlardan biri belkide birincisi olacak ve yollarda bol bol göreceğimiz bir araç. çok güzel bir video olmuş abi.
    passat bu kasa ile eskiden beri gelen passat kelimesinin altını sonuna kadar doldurmuş hem göze hemde sürüşe büyük bir keyifle hitap ettiğini düşünüyorum.
    fiyatına gelince günümüzde ucuz araba mı kaldı ki buna pahalı diyoruz diye de ekliyorum.
    saygılarımla.. 🙂

  64. Passat başarılı bir araç olsada görünüş olarak kanım ısınmadı.skoda superb testini kendi adıma çok daha fazla istiyordum.umarım skoda araç verirde superbnin testinide izleriz.

  65. @AND bey aynı aracın 1.6 TDİ versiyonunu kullanıyorum. Testteki tüm hususlara katılmakla beraber 1 konuya katılmıyorum ”Kısa Farların Yetersiz olması” Test etmiş olduğunuz araç kazalı olduğu için eğer önden kazası varsa kısa far ayarı düzgün yapılmamış olabilir. Daha önce bir çok markanın bixenonlu araçlarınıda kullanmış biri olarak Passatın LED farları muhteşem diyebilirim. Sadece uzunlar biraz yavaş okadar. Ancak Kısa farlarda kesinlikle problem yok.

  66. Şimdi aklıma geldi yol tutuş limitlerinin artması çok büyük oranda aracın genişliğinin artması ve teker-jant arası mesafenin ve azalmasından kaynaklanıyor, vw mühendisliğinden çok 🙂 Şahsim görüşümdür tabiki And’ dan böyle bir yorum beklerdim açıkçası 525xd da değindiği gibi unutmuş sanırım 🙂

  67. Türkiye’de Volkswagen’in rakiplerini ezdiği nokta. Bol seçenek, her donanım seviyesinde her türlü motor-şanzıman mevcut neredeyse. Bugün Honda Accord’a 1.6 dizel motor gelse, yine nal toplar. Neden? Koca arabayı tek donanım, motor-şanzıman seçeneğiyle sunuyor olacaklar. İsteyen açıp baksın; Avrupa’da hiçbir büyük pazarda böyle abuk-subuk şekillerde satılmıyor. Her aracın özelleştiribilmesi söz konusu. Accord için en az 4-5 motor seçeneği ve 3-4 donanım seçeneği var. Manuel-otomatik seçimini saymıyorum bile zaten

  68. Volkswagen Passat Türkiye şartlarında segmentinin en iyisidir. D segmentinde ülkemize gelmeyen birçok iyi otomobil var (Yeni Accord, Camry, Sonata) gibi. Belki bu araçlar gelse D segmentinde bir değişim olur fakat üreticiler malum şartlardan dolayı araçlarını ülkemize getirmiyorlar. Üreticiler biz araçlarımızı Türkiye’de satsak ne olur satmasak ne olur diyor. Nasıl olsa başka pazarlarda araçlarımızı satıyoruz diyorlar. Accord da, Camry de, Sonata da segmentinin en iyi araçlarındandır. Accord, Camry, Sonata çoğu Alman otomobilinin ilerisindedir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu