Haberler

Alfa Romeo Giulia, Frankfurt’ta tanıtıldı




Alfa Romeo, yeni sedan modeli Giulia’yı bugün kapılarını açan Frankfurt Otomotiv Fuarı’nda sergilemeye başladı. Daha önce tanıtım videoları ve basın resimleri dağıtılan Giulia ilk kez Frankfurt’ta canlı olarak görüntülendi.

Alfa Romeo’nun performans versiyonu olarak nitelendirilen Quadrifoglio versiyonu, Nürburgring’de 7 dakika 39 saniyelik derecesiyle pist rekorunun yeni sahibi olmuştu. Aracın bu versiyonunda Ferrari mühendislerinin de elinin değdiği 2.9 litrelik 6 silindirli turboşarjlı benzinli motor bulunuyor. Bu motor Giulia’ya 510 PS güç üretirken, 600 Nm’lik devasa bir torka ulaşıyor. 0’dan 100’e sadece 3.9 saniyede ulaşan Giulia, maksimum 307 km/s’lik maksimum hıza erişebiliyor.

Genel olarak tasarım hatları sert ve yırtıcı görünün Giulia’nın uzun ve çekik far-stop takımları, 4 egzoz çıkışı ve motor kaputunda yer alan havalandırma delikleri dikkat çekiyor. Direksiyonda yer alan kırmızı start-stop düğmesi araca yarış otomobili havası katarken bu hava Alcantara-deri kaplamalarla ve alüminyum vites topuzu ve direksiyon kolu ile perçinleniyor.

İtalya’da bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlayan Alfa Romeo Giulia’nın Quadrifoglio versiyonunun 79.000€’luk başlangıç fiyatıyla piyasaya giriş yapacağı bildirildi.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

16 Yorum

    1. Standart versiyonun tasarımı hakkında herhangi bir bilgi yok ama motor bazında 1.6 dizel ve 1.8 Biturbo benzinli versiyonlarının olacağı söylentileri var.

  1. Videoyu izlemeyin insanın içi bu tuhaf oluyor. Belki Alfa Romeo kullanmışlığımızdan dolayı objektif olamıyor muyum ne ama kesinlikle ruhu olan arabalar.. Birde 2.9 gerçekten hayal rakama gelecek 🙁 1.8 t gelse şöyle 250hp fln tadından yenmez.

  2. Arabanın arka tarafı muazzam da ön tarafında beni rahatsız eden ama ne olduğunu çözemediğim bir şeyler var.

  3. Araba dehşet. 2.0 Dizel i gelse 320d A4 rakibi olur ben bile alırım valla inşallah da gelir. Bir de çekiş nerden ?

  4. Ülkemizde alınabilcek bir motorla arkadan itişli güzel bi fiyata gelirse şöyle 200ler falan 328 hoş artık 330 olduda sanki satışları düşer gibi :)Aşık oldum yemin ediyorum

    1. ama vergiler bize gireceği için zor almak bu aracı ancak 2017 gibi bu itler gittiğinde hasarlar onarıldığında alabiliriz ama 200 kağıta 150 kağıta falan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu