Haberler

Audi S8 Plus yüzünü gösterdi




Audi’nin sportif S serisinin en son halkası olan S8 Plus, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenmeye başlandı. Premium segmentte spor performansı isteyenlere özel olarak üretilen Audi S8 Plus, hafifliğiyle dikkat çekiyor.

Audi S8 Plus, alüminyumdan üretilen güçlendirilmiş bir gövdeye sahip. Sadece 231 kilogram ağırlığa sahip olan gövde, rakipleri arasında en hafif gövde olarak öne çıkıyor. Siyah ızgara, koyu gri aynalar ve R8’den alışık olduğumuz karbon fiber parçalarla bezenmiş alaşım jantlar yırtıcı görünen sedan gövdeyi tamamlıyor.

Otomobil severleri kaputun altında tam 4 litrelik 8 silindire sahip bir TFSI benzinli motor karşılıyor. 605 beygir gücüne sahip bu motor, Audi RS6’da bulunan V10 motorun yerini almış. 0’dan 100’e 3.8 saniyede çıkabilen Audi S8 Plus, 2 tonluk dev ağırlığına rağmen 305 km/s’lik sınırlandırılmış maksimum sürate ulaşmayı başarıyor. Ayrıca 8 ileri tiptronik şanzıman ve Quattro çekiş sisteminin bulunduğu otomobil, sürüş konforundan da ödün vermiyor.

145.200 €’lık bir başlangıç etiketine sahip olan Audi S8 Plus, güçlü motoru ve hafif gövdesiyle premium spor araçlar arasında önemli bir yere oturacağa benziyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu