Haberler

Belçika’da podyum Türk dolu!




Borusan Otomotiv Motorsport pilotları Aytaç Biter ve İbrahim Okyay ile Ülkü Motorsport pilotları Ümit Ülkü ve Galip Atar, Avrupa Binek Otomobiller Kupası (ETCC) 5.ayağı için Belçika’nın Zolder Pisti’ndeydi. 19-20 Eylül tarihinde gerçekleşen yarışında start alan sporcularımız, büyük bir zaferle ülkemize döndü.

Borusan Otomotiv Motorsport, Aytaç Biter pilotajındaki BMW 320TC ile TC2T grubunda podyumun birinci basamağına çıkarak hem Türk bayrağını göndere çekti, hem de İstiklal Marşımızı Belçika’ya dinletti. TC2 grubunda yarışan İbrahim Okyay ise 3’üncülük kupası kaldırarak, takımına sezonun 11’inci kupasını kazandırdı.

Ülkü Motorsport pilotlarından Ümit Ülkü TCT2 grubunda ikinci yarışı kazanırken, ilk yarıştan puansız ayrılması nedeniyle podyumda yer alamadı. İlk yarışı dördüncü, ikinci yarışı ise ikinci bitiren Galip Atar ise bu kategoride podyuma çıkarak kupa alan üçüncü sporcumuz oldu. Ayrıca puanını148’e yükselten Türkiye de, ülkeler sıralamasında 11 ülke arasında üçüncülüğünü sürdürdü…

Avrupa Binek Otomobiller Kupası’nda sezon, 10-11 Ekim tarihlerinde İtalya’nın Pergusa pistinde koşulacak 6. ve son ayak yarışları ile tamamlanacak.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu