Haberler

Bentley Bentayga sonunda geldi




Bentley, aylardır beklenen ve pek çok kez casus fotoğrafçılara yakalanan yepyeni SUV modeli Bentayga’yı resmi olarak tanıttı.

“Dünyadaki en hızlı, en güçlü, en lüks, en seçkin SUV” olarak tanımlanan Bentayga, ilk kez 2012 Cenevre Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkan EXP 9 F konseptinin izinden gidiyor. Konseptten gerçek dünyaya uyarlanırken Continental GT ve Flying Spur modellerini andıran yeni bir ön yüze kavuşan model, LED ön farlara, ön koruma plakasına, B-şeklinde ön çamurluk havalandırmalarına ve kaslı arka çamurluklara sahip. Diğer detaylar ise alüminyum tavan rayları, biraz garip gözüken arka tasarım ve 20-22 inçlik alaşım jantlar.

Kişiden kişiye değişebilecek dış tasarım yorumunu bir kenara bırakıp olayın teknik boyutuna baktığımızda Bentley, alüminyum ağırlıklı gövdenin geleneksel çelik yapıya kıyasla 236 kg (520 lbs) daha hafif olduğunu belirtiyor.

Kabine geçtiğimizde, markanın diğer modelleriyle olan benzerliklerin buraya da taşındığını görüyoruz. 7 farklı kaplama arasından seçim imkanı sunan premium deri döşemeler, metalik detaylar, 8 inç büyüklüğünde ekrana sahip bilgi/eğlence sistemi, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına sahip 22 yönde ayarlanabilir elektrikli ön koltuklar, iç mekanda göze çarpanlar arasında.

Standart olarak sunulan iki parçalı panoramik cam tavana sahip modelin arkadaki cam paneli sabitken öndeki panel 2 farklı şekilde açılabiliyor. Cam tavanı kapatmak için ise bir elektrikli perde bulunuyor.

2016-bentley-bentayga-yeni-suv-crossover-tanıtım-resmi-fiyat-motor-bilgi-detay-teknik-özellik (8)

Bentley ayrıca Bentayga’nın 4 koltuklu bir versiyonunu sunacağını da belirtti. Isıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına sahip entegre ayak dayamalı arka koltuklar elektrikli olarak 18 yönde ayarlanabilecek. Arka koltukları ayıran küçük orta konsol bölmesinde ise bardak tutucular, eşya saklama gözleri ve USB şarj girişleri bulunacak.

Opsiyonlara geçtiğimizde, 1950 watt güçündeki Naim imzalı premium ses sistemini ve Bentley eğlence tabletlerini görüyoruz. 10.2 inç büyüklüğündeki bu Android tabletler, 4G, WiFi ve Bluetooth bağlantı seçeneklerini destekliyor.

Gelelim motora, 6.0 litrelik çift turbolu W12 ünite 608 PS (600 bhp / 447 kW) maksimum güce ve 900 Nm (663 lb-ft) maksimum torka sahip. 8 ileri otomatik şanzıman ile gücünü dört tekerleğe birden ileten ultra lüks crossover, 0-100 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 4.0 saniyede tamamlayıp 301 km/h (187 mph) maksimum hıza ulaşabiliyor.

Yüksek performans değerlerine rağmen ekonomik sayılabilecek model, 100 km’de ortalama 12.8 litre yakıta ihtiyaç duyuyor. CO2 emisyonu değeri ise 292 g/km.

Fiyatlandırma hakkında açıklama yapmayan Bentley, modelin dağıtımının 2016’nın ilk aylarında başlayacağını belirtti.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. ULAN ŞU TİPİ DACİA YAPSA KÜFÜR YAĞMURUNA TUTULUR
    SIRF BENTLEY DİYE BU ÇİRKİNLİĞİ ÇEKEMEYİZ .

    NEYSE ZATEN BUNU ALACAK PARA BİZDE YOK YİNE UCUZ ATLATTIK 🙂

  2. Devamlı olarak beytanga diye okuyorum aleti… Bu kadar berbat bi tasarım olamaz herhalde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu