Haberler

BMW’den 4 turbolu dizel geliyor




Yakın geçmişteki güncellemelerden anlaşıldığı üzre BMW neredeyse tüm motorlarında bir revizyona gitmiş. Sıra dizel teknolojisine geldiğinde ise BMW, geçmişindeki ‘turbo-dizel’ terimini tarihe gömmüşe benziyor.

Gelecek yıl BMW’nin amiral gemisi modellerinden olan 750d modeli için tanıtılması beklenen 3 litrelik dizel motor, yapılan güncellemelerle 408 beygir ve 800 Nm torka sahip olacak. Aynı motorun gelecekde tüm 50d modelleri için sunulması beklenirken şuanlık resmi bir açıklama bulunmuyor.

Bu güç değerlerinden çok bunun yere nasıl aktaralıcağını merak eden kullanıcılara, 8 ileri otomatik şanzımanın ve xDrive (4 tekerlekten çekiş) sisteminin modelde bulunacağı cevap niteliğinde birer gelişme olmuş.

Şuan BMW’nin en güçlü dizeli olarak bilinen 381 beygir ve 740 Nm torkluk 3 turbolu üniteye bakıldığında ciddi bir fark olmayan yeni ünite her ne olursa olsun şimdiden kullanıcılarını sabırsızlandırmaya başladı.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Cift salyongozlu tek turboydu, twin-power turbo nun olayi o dur, aslinda 2 turbo var ama 3 salyangoz var toplamda, ciftli olanda biri kucuk digeri buyuk, kucuk olan dusuk devirlerde veriyor. 50d motorlari disinda tum bmw motorlarinda bu olay var. cift turbo diye geciyor ama durum biraz degisik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu