Haberler

Bu belediye halka hizmet için Yaris Hybrid kullanıyor




Eskişehir’in ilçesi olan Tepebaşı Belediyesi, kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere 11 adet Yaris Hybrid’i envanterine kaydetti. Sessizliği, ekonomikliği ve çevreciliği ile B segmentinin ilk ve tek hibrit otomobili olan Yaris Hybrid, bu özellikleriyle tam bir şehir otomobili olarak öne çıkıyor.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçe belediyesinin 11 adet Yaris Hybrid’i bünyesine katmasıyla ilgili anlaşma, Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katılımıyla imzalandı. Eskişehir Toyota Plaza Sarar adına Sarar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar’ın da hazır bulunduğu imza töreninden sonra teslim edilen Yaris Hybrid’ler belediyenin halka götüreceği hizmetlerde kullanılacak. Tüm dünyada bugüne kadar 8 milyonu aşan hibrit araç satışıyla lider konumda bulunan Toyota, hibrit otomobil kullanımı konusunda dünyanın birçok ülkesinde yerel yönetimler ile de ortak çalışmalar yürütüyor. Daha sessiz, daha ekonomik ve daha çevreci otomobiller ile sürdürülebilir ulaşım için, kısa ve orta vadede “hibrit” teknolojisini çözüm olarak görüyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’ne teslim edilen 11 adet Yaris Hybrid, dinamik tasarımıyla da dikkat çekiyor. Geniş iç mekanı ve donanım özellikleriyle de beğeni toplayan Yaris Hybrid’in 1.5 lt’lik Hybrid motoru 3.6 lt/100km birleşik yakıt tüketimi ile çok daha ekonomik sürüş sağlıyor.

Toyota Yaris Hybrid testi için tıklayınız

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. bencede güzel bir seçim tebrik etmek gerekir yakın bir zamanda elektrikli araçlar artacak inşallah

  2. Bizim belediye genelde bu tür çılgınlıklar yapıyor şaşırmamak lazım 🙂 (Bu arada çılgınlık derken iyi niyet göstergesi olarak dedim yanlış anlaşılmasın.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu