FeaturedHaberler

Doğuş Otomotiv’den açıklama geldi




Emisyon skandalıyla çalkalanan Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv açıklama yaptı.

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu’nun imzasını taşıyan açıklamada Volkswagen ile yakın temas içinde bulunulduğu, Türkiye’de bu skandaldan etkilenen araçların tespiti konusunda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Basın açıklamasının detayları şöyle;

“Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen’in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız.

Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye’de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG’nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir.

Bununla birlikte, VW AG’ den yapılan açıklama uyarınca; söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Bahsi geçen emisyon hatalı motorları ülkemizde satışa sunsunlar ucuza bu haberle dalga geçen dahi herkes alır. Sanki vw yeryüzünde ilk hata, kusur yapan üretici. Hadi dünya genelini anladım avrupa amerika emisyona göre vergilendirme vs. yapıyor da bizim ülkemizdeki millete ne oluyorsa.. Kim umursuyor araba alırken emisyon değerini hadi söyleyin.. zamanla bu konuda geliiir geçer. Yurdum insanı büyütür de büyütür böyle.

    1. ilk hata ilk kusur yapmak başka şey, sahtekarlık yapmak başka şey. adamlar bile sahtekarlık yaptığını kabul etti birader hala neyini savunuyorsunuz bu almanların anlamış değilim.

      1. Bir sey savunmuyoruz BİRADER sadece bu ilk devil son olmazda bu kdr uzatildi buyutuldu ki su konu ulkemizde ona dert yaniyorum..

          1. Yurtdisinda kopan yaygarayi biliyorum zaten sadece emisyon gbi ulkemizde onemsenmeyen bir unsurdan dolayi bu kdr sert fundeme gelmesini anlamiyorum. Vw marka arac kullaniyorum die sukur namazi kilmiyorum. Fanboy degilim cok sukur aracimin eksilerini biliyorum. Ve catir catir elestirebiliyorum..

            1. Belki de bu emisyon konusunu onemsememiz lazim? Ben rahatsiz oluyorum eski araclarin yaydigi egzoz gazlarindan? Onemsenmemesinin tek sebebi ulkenin basinda hic bi zaman adam akilli bir yonetim olmadi…

        1. ceo kendisi “işi batırdık” yani sizi kandırmaya çalıştık ama beceremedik diyecek biz de bu kadar güvenilir değer verdiğimiz marka olmasına rağmen bu konuyu uzatmayacaz. yok arkadaş bu alabildiğine uzaması lazım.

        2. Alman dergilerini ve basını takip etmeni öneririm bak bakalım bir tek burdakiler mi yaygara koparıyor

    2. bir kere ‘hata,kusur ve hile ya da aldatmak’ kelimelerinin anlamlarını ve bunlar arasındaki farkı da öğrenmelisin ve ona göre yorum yapmalısın!

  2. “Tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz” cümlesi çok manidar olmuş 🙂 Evet, NOx ile güvenli şekilde kanser yapıyor 😛

  3. o kadar haber okuduk yıllarca böyle mağdur oldum şöyle mağdur oldum diye haberler doğruysa eğer eden buluyor maalesef.

  4. VW burada yalan söylediği için ceza alıyor. Eğer hileye başvurmasaydı ya vergilendirme farklı olacaktı ya da satışa uygun olmadığı belirlenecekti. Yoksa Kyoto sözleşmesine imza atmayan nadir ülkelerden biri ABD. Çevre kirliliği değil asıl neden.

  5. “Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir”

    Neyi araştırıyor vw anlamadım.” Nasıl hile yapmışız” diye araştırma mı başlatmışlar?

    1. Şirketin başındaki adam olayı kabul etmiş, bilgisi dahilinde yapıldığını söyleyip istifa etmiş, Doğuş hala laf salatası peşinde. Zaten başka ne söyleyebilir ki ?

  6. sanki verseler kullanmayacan beğenmediğin amerikan arabalarının beğenmediğin motorlarını ömrün boyunca yarısına bile binemicen zaten

  7. Her şey güzelde ben Sürüş ve yol güvenliğine uygundur a taktım tabi uygun kimse buna bişey demedi ki çevreci değil onu dio bunun dışında laf kalabalığından başka bişey söyleyememişler

  8. O dedigin motorlarin emisyon degerinde en azindan hile yok. Ona gore de amerikan devleti vergisini aliyor. Ulan zihniyete bak be…

  9. Bu platformda daha ne kadar insanlara hakaret edilecek? daha ne kadar tahrik edici kelimeler kullanılacak? Aşağıdaki yorumlardan artık utanıyorum. İnsan düşmanını böyle tahrik etmeye çalışmaz. Burası bir bilgi paylaşım platformu mu yoksa insanlara hakaret edip onları küçük düşürmeye çalışma, saldırı yeri mi? eğer her gelen insanları ekonomik durumu ile küçük düşürmeye çalışacak, “hee saaaalak saaalak” tarzındaki saçma kelimeler ile saldıracak ise buranın çivisi çıkar. buna birisi son vermeli. bu nedir böyle her yorumda yeni bir kepazelik. burası gerçek hayatta tatmin edemediğiniz duygularınızı boşaltma yeri mi?

    1. Iste bu yuzden yorum yapmamayi tercih edecegim artik bu sitede haberlerin altina.. Bende cok guzel tahrik ,hakaret, kufir hepsi etmeyi bilirim. Insanin karsisindakinin gozlerinin icine bakmadan konusmasi kolay, klavyeden ERKEK olmak en kolayi.. Icim acidi asagidaki yorumlara ofkelenemedim bile. Malesef bu kde guzel bilgi paylastigmz sitede bir de ergen(beyin gelisimi olarak) kitlemiz var. Allah islah etsin. En buyuk korkum buraninda arabam.com veya donanimhaber vb. gbi kalitesiz bir platforma donusmesi..

  10. Yıllarca VW’ye taptınız şimdi bir emisyon muhabbeti yüzünden VW mi suçlu oldu? Yok vw şöyledir vw böyledir demesini biliyordunuz nasılsa vw kolay satarım kolay elden çıkarırım sağlam deyip durdunuz. Şimdi mi suçlu oldu bu vag?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu