Haberler

Focus RS ortalığı karıştıracak




Ford, ateşli hatchback modeli Focus RS’in teknik detaylarını bir video ile paylaştı.

Youtube’da Ford Europe hesabından paylaşılan videoda Focus RS, 0’dan 100’e yalnızca 4.7 saniyede çıkıyor ve 266 km/s’lik son hız değerine ulaşabiliyor. Tüm bu etkileyici değerlerin asıl mimarı ise 2.3 litrelik Ecoboost turbo motor. 350 beygir güç ve 440 Nm tork üreten bu motor, gerektiğinde overboost özelliğini kullanarak 470 Nm’lik maksimum tork değerini 15 saniye süreyle sürücüsüne sunabiliyor.

Otomatik vitesli araçlarda hızlı kalkışı sağlayan launch control sistemi ve dört tekerlekten çekiş sistemi, Focus RS tarihinde bir ilk olacak. Akıllı dört çeker sistemi, ön ve arka tekerleklere giden tork miktarını gerektiği ölçüde ayarlayarak, Focus RS’in gücünü en iyi şekilde yola aktarmasını sağlayacak.

Yenilenen Ford Focus RS, 2016 yılında ancak bayilerdeki yerini alabilecek ve başlangıç fiyatı Avrupa’da tahminen 39000 Euro olacak.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. ilk tanıtıldığında 320 hp falan diyorlardı 350 hp gerçekten etkileyici. bu motor mustang daki motor ama 10 hp daha güçlü bide sesi çok güzel goodwood festivalini seyrederken duymuştum.bence güzel olacak hadi bakalım…

  2. Ecoboost gerçekten piyasanın en iyi motoru olmayı başardı. Sesi muhteşem beygir tork grafiği çok lineer. Makine tek kelimeyle “deli” 🙂

  3. Tam da Evonun yokluğunda Focus kendini gösterdi, Her ne kadar Ford pek sevmesem de Focus çok severim Rally geçmişinden dolayı, RS AWD olmayı hak ediyordu.

    Bir STi sever olarak, Evonun yokluğunda Focus RS ilaç gibi gelecek rekabete efsane olacağını biliyordum zaten yeni RS in.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu