Haberler

Gelecekteki Mercedes: Concept IAA




Mercedes, gelecekteki modellerinin tasarımı hakkında bizlere ipucu verecek olan Concept IAA modelini tanıttı. Frankfurt’taki araba fuarı için özel olarak hazırlanan konspet, adını da fuardan almış (2015 Frankfurt Internationale Automobil Ausstellung – Mercedes Concept IAA).

Mercedes’in gelecek senelerdeki S ve CLS modellerinden izler taşıyan Concept IAA, tasarımının dışında aerodinamik başarısıyla da kendinden söz ettiriyor. Concept IAA, yalnızca 0.19 değerinde bir sürtünme katsayısına sahip. Mercedes, bu etkileyici aerodinamik yapıya ulaşabilmek için, aracın hem ön hem de arka tarafına hava panelleri yerleştirmiş. Bu paneller, gerektiğinde aracın boyunu 390 mm daha uzatabiliyor.

Aerodinamik anlamda otomotiv dünyasında çığır açacak Concept IAA’nın içine bakarsak, son dönemdeki Mercedesler’de gördüğümüz dokunmatik multimedya kontrol aracını, yenilikçi 4 ayrı koltuğu ve orta tarafta konumlandırılan 4 adet havalandırma kanalını görebiliyoruz. Ayrıca jest mimik algılayan kontrol ünitesi ve geniş gösterge ekranı dikkat çekiyor.

Concept IAA, gücünü 274 hp güç üreten hibrit motordan alıyor. Yeni hibrit motor, Concept IAA’yı 250 km/h’lik son hıza ulaştırabilirken, sadece elektrik harcayarak da 32 km yol gidebiliyor. Kilometrede yalnızca 28 gram Karbondioksit salan Concept IAA, çevreci yapısıyla da dikkat çekiyor.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu