Haberler

Hileli yazılımı Bosch vermiş




Almanya’nın haftalık gazetesi olan Bild am Sontag’ın haberine göre Bosch’un, Volkswagen’e sorunlu yazılımı tedarik ettiği söyleniyor.

Her ne kadar ses getiren yazılımı yapmış olsa da Bosch, bu yazılımı sadece test amaçlı geliştirdiklerini fakat VW’nin bu yazılımı, araçlara takmaya karar verdiğini dile getiriyor. Ek olarak 2007’den önce Bosch’un VW’i bu yazlımı kullanmanın yasadışı olduğu hakkında uyardığı buna rağmen VAG’nin bu uyarılara ciddiye almadığı ve de bu yazılıma sahip olan dünyada 11 milyon aracın bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un haberine göre ise 2001 yılında Volkswagen’in kendi mühendisleri tarafından bu uyarıların yapıldığı fakat VW’nin TDI motorlarda herhangi bir değişiklik yapmadan araçlara bu motoru yerleştirdiği de söylenen bir diğer iddia.

Her ne kadar tartışmalara sebep olan motor 2.0 TDI olmasına rağmen 1.6 TDI motor da incelenmeye alınmış ve 1.2’lik TDI hakkında da bazı şüpheler var. Ek olarak EPA’in 3.0 TDI için de inceleme başlattığı ve Porsche’nin tehlike de olduğu gelen bilgiler arasında.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. bu bosch’un yaptığı bir şey değil ki. Bosch bunu araçların yüksek tüketim ve düşük tüketim yapabilmesi için bir seçenek olması için verdi büyük ihtimalle. VW de bunu kötü şekilde kullandı. Bu şuna benziyor, bilim adamları insan vücuduna girip mikropları öldürecek minik robotlar yapıyor ancak birileri bunları insanları öldürmek için de kullanabilir.

    2. Alman hükümeti bir şekilde vw yi bu işin içinden çıkarır. Avrupa’da lokomotif ülke almanya, lokomotif grup da vag sayılır. Acaba beratyus gibileri farklı hedefe çekmek için başka bir oyun mu oynanacak? Tamam kabul etti vw, yaptık ettik dedi de, işin içine bosch’u çekmek niye? Silahla masum insan vurulunca silahı üretene mi kılıf bulunacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu